Logotyp
Visa sökformulär

Demens

Västerås stad har dagverksamheter för personer med demenssjukdom. Det finns även äldreboenden som är anpassad för personer med demenssjukdom.

Dagverksamhet och boende

Dagverksamhet

Det finns dagverksamheter för personer med demenssjukdom eller liknande orienteringssvårigheter. Verksamheterna har flera olika aktiviteter för de personer som kommer dit över dagen. En del dagverksamheter erbjuder måltider i sällskap med andra, medan andra även har underhållning och aktiviteter. Allt är anpassat för personer med demenssjukdom. Kontakta de olika verksamheterna för att höra vad de gör.

Boende

Vissa äldreboenden är anpassade för personer med demenssjukdom. På en samlingssida har vi all information du behöver om vilka äldreboenden och servicehus som finns samt hur en ansökan om plats går till.

Länk till informationssida om äldreboenden och servicehus

För vem

Vem kan få?

Du som har en demenssjukdom och behöver dagverksamhet behöver först ha ett biståndsbeslut. Detsamma gäller om du behöver plats på ett äldreboende. För att ansöka om plats på dagverksamhet eller i äldreboende kontakta en biståndshandläggare via Västerås stads Kontaktcenter, 021-39 27 25.

Kontakta oss

Kontaktcenter för äldre och personer med funktionsnedsättning

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör hemtjänst, färdtjänst, bostadsanpassning och boenden och övrig hjälp till äldre och personer med funktionsnedsättning.

Öppettider: 7.30-17.00.

Besöksadress: Stadshusentrén, Fiskartorget
Du når din handläggare via Kontaktcenter.

Telefonnummer: 021-39 27 25

Kontakt

Relaterade dokument

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?