Måltider för äldre

Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?

Lunch i skolmiljö

Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.

Vill du beställa kuponger kontaktar du Katarina Zwedberg, antingen via mejl eller telefon.

E-post: katarina.zwedberg@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 87 41

Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.

Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03

Dekorativa livsmedel står på en bänk utanför ett skolkök. 


Äta lunch på någon av stadens mötesplatser

Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.

Kyckling med currysås, ris och polkabetor på tallrik.

Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.

Meny vecka 8, 19-25 februari

MÅNDAG
Lunch: Chorizo med persiljestuvad potatis
Middag: Grön ärtsoppa med creme fraiche-klick och leverpastejsmörgås

TISDAG
Lunch: Kokt fisk med ägg- och persiljesås, potatis och grönsaker
Middag: Kycklinglevergryta med potatis/ris och lingonsylt

ONSDAG
Lunch: Köttbullar med stuvade makaroner och grönsaker
Middag: Grönsaksbiffar med varm tomatsås och matvete/potatis

TORSDAG
Lunch: Gulaschsoppa med gräddfilsklick, Blåbärspaj med vaniljvisp
Middag: Makaronilåda med skirat smör och råkost

FREDAG
Lunch: Kyckling med paprikasås och rostade rotfrukter
Middag: Husets pastagratäng med grönsaker

LÖRDAG
Lunch: Laxpudding med skirat smör och ärtor
Dessert: Päronhalva med vispad grädde
Middag: Kallskuret med rotfruktsgratäng

SÖNDAG
Lunch: Köttfärslimpa med svampsås, potatis och rårörda lingon
Dessert: Hembakad kaka
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och haricot verts

Meny vecka 9, 26 februari-3 mars

MÅNDAG
Lunch: Köttkorv med senapssås, potatis och haricot verts
Middag: Palsternackssoppa, hembakt bröd med skinkpålägg

TISDAG
Lunch: Fiskbullar i Budapestsås, potatis och ärtor
Middag: Lapskojs med rödbetor

ONSDAG
Lunch: Biff Lindström med potatis, gräddsås och pressgurka
Middag: Kaviarfrestelse med grönsaker

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, pannkaka med sylt och grädde
Middag: Spaghetti med färssås och råkost

FREDAG
Lunch: Stekt kyckling med ädelostsås, potatis och grönsaker
Middag: Broccolimedaljonger med klyftpotatis och svampsås

LÖRDAG
Lunch: Fiskgryta Gullmarsstrand med kokt potatis och varma grönsaker
Dessert: Bärkräm med grädde
Middag: Ostgratinerade crepes med blandad sallad

SÖNDAG
Lunch: Rosépeppargryta på fläskbog med kokt potatis och varma grönsaker
Dessert: Silviakaka
Middag: Silltallrik med ägghalva, gräddfil och kokt potatis

Meny vecka 10, 4-10 mars

MÅNDAG
Lunch: Korv med pepparrotssås, potatis och grönsaker
Middag: Blomkålssoppa med skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Stekt makrill med stuvad spenat och potatis
Middag: Grekisk bondomelett med oliv, soltorkad tomat, salladsost, serveras med en tomatsallad

ONSDAG
Lunch: Pasta med köttfärssås, vitkålssallad
Middag: Baconlåda från Östergötland, serveras med kokta morötter

TORSDAG
Lunch: Mexicosoppa (färs, chilisås, morot och pasta). Blåbärspaj med vaniljsås
Middag: Stekt fläsk med löksås och potatis

FREDAG
Lunch: Kycklinggratäng med päron och curry, serveras med potatis/ris
Middag: Rotfruktspytt med linser och stekt ägg

LÖRDAG
Lunch: Kokt fisk med vitvinssås, potatis och grönsaker
Dessert: Kladdkaka med vispad grädde
Middag: Kallskuret med potatisgratäng och varma grönsaker

SÖNDAG
Lunch: Ugnsbrässerad kotlett med potatis och kokta grönsaker
Dessert: Husets kompott med gräddklick
Middag: Kycklingprinskorv med stuvade morötter och potatis