Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?
Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Orrestaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kr. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9.00 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.
Vill du beställa kuponger kontaktar du Caroline Axelson-Johansson:
Email: caroline.axelson.johansson@vasteras.se
Telefonnummer: 021-394543
Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.
Orresta : 021- 39 26 32
Lövängsskolan :021- 39 44 46
Irsta: 021- 39 42 73
Hökåsen: 021- 39 44 03
Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.
Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan.
MÅNDAG
Lunch: Pölsa med stekt ägg och rödbetor
Middag: Högsbosoppa med ostkaka och sylt
TISDAG
Lunch: Ost- och tomatgratinerad korv med solskensmos
Middag: Husets pastagratäng med råkost
ONSDAG
Lunch: Färsbiffar med gräddsås, potatis och ättiksgurka
Middag: Bondomelett och varma grönsaker
TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, pannkakor med sylt och grädde
Middag: Rotfruktsplättar med kall gräslökssås
FREDAG
Lunch: Stekt kyckling med dragonsås, gröna bönor och potatis
Middag: Prinskorv med äggröra och potatis
LÖRDAG
Lunch: Stekt fisk med dillmajonnäs, potatis och citronklyfta
Dessert: Jordgubbskräm med grädde
Middag: Räkfyllda crepes med grönsallad
SÖNDAG
Lunch: Dillkött i sås med kokta morötter och potatis
Dessert: Silviakaka
Middag: Silltallrik med ägghalva, gräddfil och potatis
MÅNDAG
Lunch: Kasslergryta med rotfrukter och potatis
Middag: Blomkålssoppa med skinksmörgås
TISDAG
Lunch: Stekt strömming med potatismos, skirat smör och ärtor
Middag: Lasagne Verona med vitkålssallad
ONSDAG
Lunch: Rotmos med rimmat fläsklägg, grönsaker
Middag: Panerad stekt fisk med Smögensås, potatis och rårivna morötter
TORSDAG
Lunch: Vitkål- och köttfärssoppa med ugnspannkaka och sylt
Middag: Skinkfrestelse med kokta grönsaker
FREDAG
Lunch: Isterband med persiljestuvad potatis och rödbetor
Middag: Husets kycklinggratäng med grönsaker
LÖRDAG
Lunch: Medelhavsfisk i ugn med soltorkad tomat och örter, potatis
Dessert: Kladdkaka med hallongrädde
Middag: Rostbiff serveras med potatisgratäng och varma grönsaker
SÖNDAG
Lunch: Oxjärpar med brunsås, potatis och pressgurka
Dessert: Mjuk kaka
Middag: Köttkorv med senapssås, potatis och grönsaker
MÅNDAG
Lunch: Spaghetti med köttfärssås och rårivna morötter
Middag: Palsternackssoppa och smörgås med prickig korv
TISDAG
Lunch: Stekt fläsk med löksås, grönsaker och potatis
Middag: Laxbullar i hummersås och potatis
ONSDAG
Lunch: Köttfärslimpa, gräddsås, potatis och lingon
Middag: Kycklingpytt med kall vitlökssås
TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, pannkaka med sylt och grädde
Middag: Stekt korv med stuvade grönsaker och potatis
FREDAG
Lunch: Kyckling ”Flygande Jacob” med ris/ potatis
Middag: Köttfärsgratäng á la Melba, grönsallad
LÖRDAG
Lunch: Stekt fisk med remouladsås, potatis och ärtor
Dessert: Hallonmousse med chokladcrisp
Middag: Kallskuret med mimosasallad och potatis
SÖNDAG
Lunch: Kalops med kokta morötter, potatis och rödbetor
Dessert: Persikohalva med vispgrädde
Middag: Broccoligratäng med rökt skinka och potatis
MÅNDAG
Lunch: Köttbullar med stuvade makaroner och rårivna morötter
Middag: Champinjonsoppa med baconcrisp och ostsmörgås
TISDAG
Lunch: Prinskorv med omelett och potatis
Middag: Morotsbiff med tomatsås, ärtor och potatis
ONSDAG
Lunch: Stekt makrill med stuvad spenat och potatis
Middag: Pasta med skinksås och råkostsallad
TORSDAG
Lunch: Kött- och grönsakssoppa, äppelpaj med vaniljvisp
Middag: Blodpudding med stekt bacon och lingon
FREDAG
Lunch: Kassler i ugn med chiligrädde och ananas, potatis/ris
Middag: Chili con carne med ris och vitkålssallad
LÖRDAG
Lunch: Fiskgryta ”Gullmarstrand” med potatis och grönsaker
Dessert: Chokladpudding med vispgrädde
Middag: Grekisk köttfärsbiff med tzatziki och potatis
SÖNDAG
Lunch: Stekt kycklingfilé med dragonsås, grönsaker och potatis
Dessert: Päronhalva med grädde och chokladsås
Middag: Rökt skinka med legymsallad och potatis