Visa sökformulär

Måltider för äldre

Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?

Lunch i skolmiljö

Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.

Vill du beställa kuponger kontaktar du Caroline Axelson Johansson, antingen via mejl eller telefon.
E-post: caroline.axelson.johansson@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 45 43

Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.

Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03

Lövängsskolans matsal


Äta lunch på någon av stadens mötesplatser

Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.

Kyckling med currysås, ris och polkabetor på tallrik

Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.

Meny vecka 20, 16/5–22/5

MÅNDAG
Lunch: Korv och rotsaksgryta med lite sting, kokt potatis
Middag: Grön ärtpurésoppa med hembakt bröd och färskost

TISDAG
Lunch: Stekt strömming med skirat smör, potatismos och ärtor
Middag: Vegetarisk lasagne med råkost

ONSDAG
Lunch: Köttfärslimpa med svampsås, potatis och grönsaker
Middag: Blomkålsgratäng med skinka och kokt potatis

TORSDAG
Lunch: Fisksoppa med aioli och hembakat bröd, Äppelpaj med vaniljgrädde
Middag: Fläskpannkaka med sylt och rårivna morötter

FREDAG
Lunch: Kycklingfärsfrikadeller i tomatsås, serveras med pasta (Veckan klimatsmarta måltid)
Middag: Kallskuret med legymsallad och kokt potatis

LÖRDAG
Lunch: Fisk under västerbottentäcke i ugn, vitvinssås, potatis och grönsaker
Dessert: Bärkompott med vispad grädde
Middag: Tacogratäng med grönsallad

SÖNDAG
Lunch: Dillkött med kokt potatis och kokta morötter
Dessert: Hembakt mjuk kaka
Middag: Silltallrik med gräddfil, ägghalva och kokt potatis

Meny vecka 21, 23/5–29/5

MÅNDAG
Lunch: Isterband med persiljestuvad potatis och rödbetor
Middag: Blomkålssoppa med skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Fiskpudding med skirat smör, kokt potatis och ärtor
Middag: Ädelostgratinerad kassler med kokt potatis och grönsallad

ONSDAG
Lunch: Biff Köpenhamn (bacon & lök), skysås, potatis och grönsaker
Middag: Pasta med vegetarisk färssås och tomatsallad (Veckan klimatsmarta måltid)

TORSDAG (Kristi Himmelfärd)
Lunch: Vårig sparrissoppa med laxboll, Jordgubb- & rabarberpaj med vaniljsås
Middag: Lapskojs med rödbetor

FREDAG
Lunch: Kyckling med primörer och grillad citron, potatis
Middag: Vårig frittata med grönsallad

LÖRDAG
Lunch: Biff stroganoff med ris/potatis och saltgurka
Dessert: Panacotta med bärsås
Middag: Potatissallad med kallskuret och grönsallad

SÖNDAG (Mors dag)
Lunch: Inkokt lax med kall Smögensås, potatis och smörslungade sockerärtor
Dessert: Rulltårtsbakelse
Middag: Pastasallad med kyckling och kall currysås

Meny vecka 22, 30/5–5/6

MÅNDAG
Lunch: Stuvade makaroner med stekt falukorv och broccoli
Middag: Tomatsoppa med ostsnurra

TISDAG
Lunch: Husets fiskgratäng med kokt potatis och ärtor
Middag: Pasta med sojafärssås och grönsaker

ONSDAG
Lunch: Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
Middag: Kasslergryta med ris och grönsaker

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, pannkaka med sylt och grädde
Middag: Linsbiffar med tomatsalsa och potatis (Veckan klimatsmarta måltid)

FREDAG
Lunch: Marinerad kyckling med ljummen matvetesallad och tzatsiki
Middag: Laxfrestelse serveras med varma grönsaker

LÖRDAG
Lunch: Vilda fisken (fiskgratäng med purjolök), potatis och brytbönor
Dessert: Hembakad kladdkaka med gräddklick
Middag: Köttfärspaj med grönsallad

SÖNDAG
Lunch: Fläskkotlett brässerad i gräddsås med persiljepotatis och grönsaker
Dessert: Rabarberkompott med vispad grädde
Middag: Matjessill med gräddfil, ägghalva och potatis