Visa sökformulär

Måltider för äldre

Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?

Lunch i skolmiljö

Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.

Vill du beställa kuponger kontaktar du Caroline Axelson Johansson, antingen via mejl eller telefon.
E-post: caroline.axelson.johansson@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 45 43

Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.

Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03

Lövängsskolans matsal


Äta lunch på någon av stadens mötesplatser

Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.

Kyckling med currysås, ris och polkabetor på tallrik

Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.

Meny vecka 22, 29/5–4/6

MÅNDAG
Lunch: Stuvade makaroner med stekt falukorv och broccoli
Middag: Tomatsoppa med ostsnurra

TISDAG
Lunch: Vilda fisken (gratäng med timjan och viltsmak), potatis och ärtor
Middag: Vegetarisk wok serveras med ris (veckans klimatsmarta måltid)

ONSDAG
Lunch: Gräddstuvad pytt i panna med rödbetor
Middag: Kasslergryta med potatis och grönsaker

TORSDAG
Lunch: Spenatsoppa med ägghalva, Rabarberkaka med vaniljvisp
Middag: Ost & grönsaksbiffar med potatis och tomatsalsa

FREDAG
Lunch: Marinerad kyckling med potatisklyftor och tzatsiki
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och bönor

LÖRDAG
Lunch: Stekt panerad fisk med dillmajonnäs, potatis och grönsaker
Dessert: Hembakad kladdkaka med gräddklick
Middag: Köttfärspaj med grönsallad

SÖNDAG
Lunch: Potatisgratäng med kallskuret och grönsaker
Dessert: Äppelkompott med grädde
Middag: Matjessill med gräddfil, ägghalva och kokt potatis

Meny vecka 23, 5/6–11/7

MÅNDAG
Lunch: Korv stroganoff med ris och grönsaker
Middag: Ost & broccolisoppa, leverpastejsmörgås

TISDAG Nationaldagen
Lunch: Annas laxlåda med grönsaker, Sverigekaka
Middag: Rökt kalkonbröst med mimosasallad och potatis (veckans klimatsmarta måltid)

ONSDAG
Lunch: Pannbiff med stekt potatis, löksky och kokta morötter
Middag: Blodpudding med bacon och lingon

TORSDAG
Lunch: Gulaschsoppa med gräddfil och hembakt bröd, Småkakor
Middag: Broccolimedaljonger med ugnsstekt potatis och örtsås

FREDAG
Lunch: Kycklinglasagne med blandad sallad
Middag: Korv och mosbricka med gurkmajonnäs

LÖRDAG
Lunch: Mandelfisk med vitvinssås, potatis och minimorötter
Dessert: Hembakad citronkaka
Middag: Skinkfrestelse med varma grönsaker

SÖNDAG
Lunch: Karré med gräddsås, potatis, gränsaker och äppelmos
Dessert: Blåbärsbomb
Middag: Kalvsylta med rödbetssallad och potatis