Måltider för äldre
Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens servicehus eller vård- och omsorgsboenden?
Ät frukost och lunch på några av stadens servicehus

I restaurangerna på några av stadens servicehus kan du äta frukost, lunch och fika. Du kan välja att äta på plats i restaurangen eller ta med i matlåda. Fika finns att köpa under hela restaurangens öppettider (8.00-15.30).
Önskar du beställa middag, kontakta respektive restaurang för mer information.
I de utfällbara fälten nedan hittar du restaurangernas kontaktuppfiter och öppettider.
Ät lunch på några av stadens vård- och omsorgsboenden

Du som äldre kan äta lunch på två av stadens vård- och omsorgsboenden. Du kan välja att äta på plats i restaurangen eller ta med i matlåda. Fika finns att köpa under hela restaurangens öppettider (8.00-15.30).
Önskar du beställa middag behöver du lägga din beställning hos restaurangen senast klockan 10 samma dag som du vill äta middag. Middagen hämtas enligt överenskommelse, men som senast klockan 15.30.
I de utfällbara fälten nedan hittar du restaurangernas kontaktuppfiter och öppettider.
Meny vecka 12, 17/3–23/3
MÅNDAG
Lunch: Rotmos med köttkorv och grönsaker
Middag: Spenatsoppa med ägghalva och ostsmörgås
TISDAG
Lunch: Fisk Piccata(ostpanerad med tomatsås, potatis och grönsaker
Middag: Morotsbiff med couscoussallad och varm citronsås
ONSDAG
Lunch: Kålpudding med gräddsås, lingon och potatis
Middag: Pasta med ost och skinksås, grönsallad
TORSDAG
Lunch: Fisksoppa med aioli, Risgrynspudding med saftsås
Middag: Rotfruktsplättar med strimlad skinka och kall vitlökssås
FREDAG
Lunch: Dijonbrässerad kyckling, potatis/ris och kokta grönsaker
Middag: Italiensk färskostpaj, serveras med grönsallad och dressing
LÖRDAG
Lunch: Monas fiskgratäng med kokt potatis och varma grönsaker
Dessert: Hembakad kaka
Middag: Fetaostfylld färsbiff med tzatziki och klyftpotatis
SÖNDAG
Lunch: Plommonspäckad fläskkarré, gräddsås, potatis och grönsaker
Dessert: Chokladpudding med vispgrädde
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och gröna bönor
Meny vecka 13, 24/3–30/3
MÅNDAG
Lunch: Frukostkorv med pepparrotssås, potatis och grönsaker
Middag: Linssoppa med sötpotatis och morot, skinksmörgås
TISDAG
Lunch: Sillalåda med kräftsmak(tomat och dillfrö, potatismos och ärtor
Middag: Vegetarisk lasagne, serveras med råkostsallad
ONSDAG
Lunch: Biff Köpenhamn (bacon och lök), gräddsås, potatis och lingon
Middag: Kycklingpytt med call currysås
TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Tacogratäng med sallad och dressing
FREDAG
Lunch: Kycklinggryta Marengo (tomat, vin och champinjon), ris /potatis
Middag: Omelett med räkstuvning och kokt potatis
LÖRDAG
Lunch: Dillkött med morötter och kokt potatis
Dessert: Fruktkräm med mjölk
Middag: Köttbullar med rödbetssallad och potatis
SÖNDAG
Lunch: Mandelfisk med vitvinssås, potatis och grönsaker
Dessert: Mjuk kaka
Middag: Korv-och mosbricka med gurkmajonnäs
Meny vecka 14, 31/3–6/4
MÅNDAG
Lunch: Bruna bönor med stekt fläsk och kokt potatis
Middag: Fänkål och morotssoppa med apelsin, hembakt bröd med spreads
TISDAG
Lunch: Husets fiskgratäng med kokt potatis och varma grönsaker
Middag: Vegetarisk moussaka, serveras med sallad
ONSDAG
Lunch: Färsbiff med gräddsås, potatis, grönsaker och lingon
Middag: Makaronilåda med skirat smör, lingonsylt och råkost
TORSDAG
Lunch: Redd grönsakssoppa. Kesokaka med sylt
Middag: Ost- & tomatgratinerad falukorv med potatismos och ärtor
FREDAG
Lunch: Kycklinggratäng med soltorkad tomat, potatis och grönsaker
Middag: Kebabgryta med ris
LÖRDAG
Lunch: Panerad laxpanett, kall röra med ägg och räkor, potatis och grönsaker
Dessert: Rabarberkräm med gräddklick
Middag: Pasta med krämig bacon- och champinjonsås, grönsaker
SÖNDAG
Lunch: Kalops med rödbetor och kokt potatis
Dessert: Silviakaka
Middag: Kallskuret med legymsallad och kokt potatis