Måltider för äldre

Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?

Lunch i skolmiljö

Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.

Vill du beställa kuponger kontaktar du Katarina Zwedberg, antingen via mejl eller telefon.

E-post: katarina.zwedberg@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 87 41

Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.

Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03

Dekorativa livsmedel står på en bänk utanför ett skolkök. 


Äta lunch på någon av stadens mötesplatser

Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.

Kyckling med currysås, ris och polkabetor på tallrik.

Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.

Meny vecka 12, 18/3–24/3

MÅNDAG
Lunch: Stekt falukorv med stuvade makaroner och råkost
Middag: Spenatsoppa med ägghalva och ostsmörgås

TISDAG
Lunch: Fiskpiccata (ostpanerad fisk) med tomatsås, potatis och grönsaker
Middag: Morotsbiff med couscoussallad och varm tomatsås

ONSDAG
Lunch: Kålpudding med gräddsås, potatis och lingon
Middag: Pasta med ost- och skinksås, grönsallad

TORSDAG
Lunch: Fisksoppa med aioli, äppelkaka med vaniljvisp
Middag: Pölsa med stekt ägg, potatis och rödbetor

FREDAG
Lunch: Dijonbrässerad kyckling med potatis eller ris och kokta grönsaker
Middag: Färskostpaj med grönsallad

LÖRDAG
Lunch: Monas fiskgratäng med potatis och kokta grönsaker
Dessert: Hembakad kaka
Middag: Fetaostfylld färsbiff med tzatsiki och klyftpotatis

SÖNDAG:
Lunch: Plommonspäckad fläskkarré med gräddsås, potatis och grönsaker
Dessert: Chokladpudding med vispgrädde
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och gröna bönor

Meny vecka 13, 25/3–31/3

MÅNDAG
Lunch: Frukostkorv med pepparrotssås, kokt potatis och kokta morötter
Middag: Linssoppa med sötpotatis och morot, skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Kräftströmming med potatismos och ärtor
Middag: Kycklinggratäng med lasagnette och råkostsallad

ONSDAG
Lunch: Köttfärslimpa med gräddsås, potatis och lingon
Middag: Rödbetspaj med svarta oliver och salladsost, grönsallad med dressing

SKÄRTORSDAG
Lunch: Påsksoppa med smak av ansjovis, Påskbakelse
Middag: Rotfruktsplättar med kall vitlökssås och strimlad skinka

LÅNGFREDAG
Lunch: Kycklinggryta Marengo (tomat, vin & champinjoner) serveras med ris/potatis

Dessert: Fruktcocktail med vispgrädde
Middag: Omelett med räkstuvning och potatis

LÖRDAG Påskafton
Lunch: Påskbuffé
Dessert: Citronmousse
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och haricot verts

SÖNDAG: Påskdagen
Lunch: Inkokt lax med dillmajonnäs, kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Mjuk kaka med topping
Middag: Korv och mosbricka med gurkmajonnäs

Meny vecka 14, 1/4–7/4

MÅNDAG Annandag påsk
Lunch: Påskskinka med potatisgratäng och varma grönsaker
Middag: Varm matjeslåda serveras med kokta ärtor

TISDAG
Lunch: Husets fiskgratäng med potatis och grönsaker
Middag: Rotfruktspytt med kall sås

ONSDAG:
Lunch: Biff Lindström med gräddsås, potatis och grönsaker
Middag: Makaronilåda med skirat smör, lingonsylt och råkost

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Kebabgryta med ris

FREDAG
Lunch: Kycklinggratäng med soltorkad tomat och kokt potatis
Middag: Fredagsmys

LÖRDAG
Lunch: Panerad fiskbiff med kokt potatis och kall räkröra med ägg
Dessert: Rabarberkräm med gräddklick
Middag: Pasta med färssås och råkost

SÖNDAG:
Lunch: Kalops med morötter, kokt potatis och rödbetor
Dessert: Silviakaka
Middag: Kallskuret med legymsallad och kokt potatis