Visa sökformulär

Måltider för äldre

Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?

Lunch i skolmiljö

Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.

Vill du beställa kuponger kontaktar du Caroline Axelson Johansson, antingen via mejl eller telefon.
E-post: caroline.axelson.johansson@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 45 43

Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.

Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03

Lövängsskolans matsal


Äta lunch på någon av stadens mötesplatser

Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.

Kyckling med currysås, ris och polkabetor på tallrik

Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.

Meny vecka 29, 19/7–25/7 2021 

MÅNDAG
Lunch: Kasslergryta med sommarprimörer och kokt potatis
Middag: Spenatsoppa med ägghalva och ostsmörgås (veckans klimatsmarta måltid)

TISDAG
Lunch: Medelhavsfisk med potatismos och kokta grönsaker
Middag: Vegetarisk pytt i panna med stekt ägg och rödbetor

ONSDAG
Lunch: Färsbiff med ratatouille och potatis
Middag: Pastagratäng med tonfisk och grönsaker, råkost

TORSDAG
Lunch: Kött och grönsakssoppa, mannagrynspudding och saftsås
Middag: Omelett med champinjonstuvning och potatis

FREDAG
Lunch: Kyckling Marengo (tomat och champinjon) med grönsaker och ris
Middag: Lasagne med spenat och keso, vitkålssallad

LÖRDAG

Lunch: Panerad fisk med remouladsås, potatis och romanescogrönsaker
Dessert: Tårtbit
Middag: Köttfärslåda serveras med rårivna morötter

SÖNDAG
Lunch: Schnitzel med bearnaisesås och stekt potatis och kokta grönsaker
Dessert: Blåbärsbomb
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och sommargrönsaker

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 30, 26/7–1/8 2021 

MÅNDAG
Lunch: Tomat och ostgratinerad falukorv med potatismos, kokta grönsaker
Middag: Champinjonsoppa med baconcrisp och ostsmörgås

TISDAG
Lunch: Stekt strömming med skirat smör, dillpotatis och ärtor
Middag: Chili sin carne med ris och tomatsallad

ONSDAG
Lunch: Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Middag: Skinkpaj med blandsallad

TORSDAG
Lunch: Grön ärtsoppa med örtcrème fraiche och hembakat bröd,
Dessert: Paj med jordgubbar och rabarber samt grädde
Middag: Grillkorv med stekt potatis och gurkmajonnäs

FREDAG
Lunch: Tacokryddad kycklingfärsgratäng med grönsallad
Middag: Champinjoncrepes med råkostsallad (veckans klimatsmarta måltid)

LÖRDAG
Lunch: Monas fiskgratäng med potatis och grönsaker
Dessert: Persikohalva med grädde
Middag: Pastasallad med grönsaker och räkor, dressing

SÖNDAG
Lunch: Stekt kyckling med gräddsås, svartvinbärsgelé, kokt potatis och primörer
Dessert: Pannacotta
Middag: Kallskuret med legymsallad och potatis

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 31, 2/8–8/8 2021 

MÅNDAG
Lunch: Kycklingprinskorv med kokt potatis och stuvad spenat
Middag: Krämig tomatsoppa med ostsnurra

TISDAG
Lunch: Annas goda laxlåda serveras med ärtor (veckans klimatsmarta måltid)
Middag: Broccoligratäng med rökt skinka, kokt potatis och grönsallad

ONSDAG
Lunch: Biff Stroganoff med ris eller potatis
Middag: Kaviarfrestelse med kokta grönsaker

TORSDAG
Lunch: Gräddig kycklingsoppa, ugnspannkaka och sylt
Middag: Broccolimedaljonger med tomatsås, ärtor och potatis

FREDAG
Lunch: Pannbiff med löksky, potatis och pressgurka
Middag: Pasta med baconsås och tomatsallad

LÖRDAG
Lunch: Ångad fiskfilé med citronsås, potatis och ärtor
Dessert: Rabarberkräm med gräddmjölk
Middag: Köttbullar med rödbetssallad och kokt potatis

SÖNDAG
Lunch: Wallenbergare med kokt potatis, gräddsås och kokta sommargrönsaker
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde
Middag: Silltallrik med gräddfil, gräslök, ägghalva och kokt potatis

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 32, 9/8–15/8 2021 

MÅNDAG
Lunch: Champinjongratinerad korv med kokt potatis och grönsaker
Middag: Linssoppa med kokos samt prickig korvsmörgås

TISDAG
Lunch: Stekt fläsk med löksås, kokt potatis och ärtor
Middag: Pasta med krämig ost- och skinksås, rårivna morötter

ONSDAG
Lunch: Biff Lindström med skysås, potatis och grönsaker
Middag: Grönsakspytt med strimlad skinka och kall sås

TORSDAG
Lunch: Krämig hummersoppa toppad med räkor
Dessert: Kesokaka med sylt
Middag: Tacokrydda sojafärsgratäng med grönsallad (veckans klimatsmarta måltid)

FREDAG
Lunch: Kycklingschnitzel, kokt potatis, krämig ädelostsås och grönsaker
Middag: Bakad potatis med kall röra och blandsallad

LÖRDAG
Lunch: Panerad fisk med dillmajonnäs, kokt potatis, citron, grönsaker
Dessert: Kompott på sommarens frukter med vaniljgrädde
Middag: Spagetti och köttfärssås och vitkålssallad

SÖNDAG
Lunch: Fläskkarré med rödvinssås, färskpotatis och kokta grönsaker
Dessert: Nougatmousse
Middag: Ugnsomelett med räkstuvning, potatis och grönsallad

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 33, 16/6–22/8 2021 

MÅNDAG
Lunch: Stekt falukorv med kokt potatis, pepparrotssås och grönsaker
Middag: Morotssopa och smörgås med leverpastej

TISDAG
Lunch: Skepparströmmingslåda, potatismos och grönsaker
Middag: Vegetarisk lasagne och rårivna morötter

ONSDAG
Lunch: Köttfärslimpa, brunsås, potatis, grönsaker och lingon
Middag: Kassler i ugn med krämig chiligratäng och ananas

TORSDAG
Lunch: Kött och grönsakssoppa
Dessert: Mannagrynspudding med saftsås
Middag: Fläskpannkaka med lingonsylt och råkost

FREDAG
Lunch: Kycklingfrikassé med morötter och potatis (veckans klimatsmarta måltid)
Middag: Västerbottenpaj med laxröra och quinoasallad

LÖRDAG
Lunch: Vilda fisken med kokt potatis och haricots verts
Dessert: Fruktcocktail med grädde
Middag: Köttfärsgratäng a´la Melba, råkost

SÖNDAG
Lunch: Burgundisk köttgryta med kokt potatis och kokta grönsaker
Dessert: Rulltårta
Middag: Kallskuret med legymsallad och potatis

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 34, 23/7–29/8 2021 

MÅNDAG
Lunch: Stekt falukorv med persiljestuvade morötter och kokt potatis
Middag: Potatis- och purjolökssoppa med skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Fiskfärsbiff med dillsås, sellerimos och grönsaker (veckans klimatsmarta måltid)
Middag: Grekisk pastasallad med örtvinägrett

ONSDAG
Lunch: Köttbullar med gräddsås, rårörda lingon, potatis
Middag: Korv stroganoff med ris och grönsaker

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, pannkaka med sylt och grädde
Middag: Pasta med skink- och purjolökssås, grönsaker

FREDAG
Lunch: Thailändsk kycklinggryta med ris och kokta grönsaker
Middag: Skink och spenatcrêpes med grönsallad

LÖRDAG
Lunch: Fiskgratäng med spenat och ost, kokt potatis och ärtor
Dessert: Ananas med kesella smaksatt med vanilj
Middag: Lapskojs med rödbetor

SÖNDAG
Lunch: Schnitzel med stekt potatis och gräddsås och romanescoblandning
Dessert: Kärleksmums
Middag: Grönsaksgratäng med rökt kalkon och potatis

Med reservation för eventuella ändringar