Visa sökformulär

Måltider för äldre

Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?

Lunch i skolmiljö

Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.

Vill du beställa kuponger kontaktar du Caroline Axelson Johansson:
E-post: caroline.axelson.johansson@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 45 43

Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.

Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan :021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03

Lövängsskolans matsal


Äta lunch på någon av stadens mötesplatser

Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.

Kyckling med currysås, ris och polkabetor på tallrik

Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.

Meny vecka 18, 3/5–9/5 2021 

MÅNDAG
Lunch: Ost och tomatgratinerad korv med potatismos och grönsaker
Middag: Blomkålssoppa med prickig korvsmörgås

TISDAG
Lunch: Kokt fisk med Budapestsås, potatis och grönsaker
Middag: Ugnsomelett med räkstuvning och potatis

ONSDAG
Lunch: Kålpudding med brunsås, potatis och lingon
Middag: Pasta med tonfisksås

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, pannkaka med sylt och grädde
Middag: Lapskojs med rödbetor

FREDAG
Lunch: Kycklinggryta med röd curry och kokosgrädde, ris och grönsaker
Middag: Tacogratäng med blandad sallad

LÖRDAG
Lunch: Stekt panerad fisk med dillmajonnäs, potatis och grönsaker
Dessert: Pannacotta med bärsås
Middag: Chili sin carne med ris, råkost

SÖNDAG
Lunch: Ugnsbräserad fläskkotlett med krämig sås, potatis och grönsaker
Dessert: Blåbärsbomb
Middag: Potatissalladmed kalkon och blandsallad

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 19, 10/5–16/5 2021 

MÅNDAG
Lunch: Korv a´la Forsell, potatis och grönsaker
Middag: Palsternackssoppa med baconcrisp och ostsmörgås

TISDAG
Lunch: Raggmunk med stekt fläsk och lingon
Middag: Fiskgratäng med spenat och ost, potatis

ONSDAG
Lunch: Köttbullar med stuvade makaroner och grönsaker
Middag: Broccoligratäng med rökt skinka och potatis

TORSDAG, Kristi Himmelfärdsdag
Lunch: Vårgrön sparrissoppa med laxboll, Rabarberpaj med vaniljsås
Middag: Grönsaksbiff med kall gräslöksås och potatis

FREDAG
Lunch: Kyckling med primörer och grillad citron (
Middag: Vårig frittata

LÖRDAG
Lunch: Inkokt lax med kall Smögensås, potatis och smörslungade sockerärtor
Dessert: Rabarb- och jordgubbsskompott med gräddklick
Middag: Pasta med ost och skinksås

SÖNDAG
Lunch: Lammfärsbiff med rödvinssås, ugnsrostad färskpotatis med smak av timjan, vitlök och rosmarin och vårsallad
Dessert: Chokladmousse
Middag: Matjesill med gräddfil, ägghalva och färskpotatis

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 20, 17/5–23/5 2021 

MÅNDAG
Lunch: Köttkorv med kokt potatis, vitkålssallad och senapssås
Middag: Linssoppa med smak av kokos och smörgås med leverpastej

TISDAG
Lunch: Havets Wallenbergare (fisk) serveras med potatismos, kall sås och gröna ärtor
Middag: Grekisk paj med grönsallad

ONSDAG
Lunch: Kycklingfärsbiff med ratatouille (grönsaksröra) och kokt potatis (veckans klimatsmarta måltid)
Middag: Lapskojs serveras med inlagda rödbetor

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa samt pannkaka med sylt och grädde
Middag: Vegetarisk wok med äggnudlar och linser

FREDAG
Lunch: Kycklingschnitzel med ugnstekt potatis, broccoli och sweet chilisås
Middag: Räkcrepes med grönsallad

LÖRDAG Pingstafton
Lunch: Fiskgratäng med räkor och dill, kokt potatis och grönsaker
Dessert: Rabarberkompott
Middag: Köttfärsgratäng á la Melba samt rårivna morötter

SÖNDAG Pingstdagen
Lunch: Färslåda med kokt potatis, varma grönsaker och champinjonsås
Dessert: Citronfromage
Middag: Kycklingkorv med potatismos och gurkmix

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 21, 24/5–30/5 2021 

MÅNDAG
Lunch: Levergryta med ris, lingonsylt och kokta grönsaker
Middag: Grön sparrissoppa serveras med en klick cremefraihe och ostsmörgås

TISDAG
Lunch: Stekt strömming, kokt potatis med skirat smör och ärtor
Middag: Vegetarisk lasagne med rårivna morötter

ONSDAG
Lunch: Kålpudding, kokt potatis med gräddsås och lingonsylt
Middag: Blomkålsgratäng med skinka och varma grönsaker

TORSDAG
Lunch: Fisksoppa med aioli och hembakt bröd
Dessert: Jordgubbspaj med vispad grädde
Middag: Fläskpannkaka med sylt och rårivna morötter

FREDAG
Lunch: Kycklingfärsfrikadeller i tomatsås som serveras med pasta (veckans klimatsmarta måltid)
Middag: Kallskuret med legymsallad och kokt potatis

LÖRDAG
Lunch: Fisk under västerbottentäcke i ugn med kokt potatis och grönsallad
Dessert: Bärkompott med vispad grädde
Middag: Tacogratäng med grönsallad

SÖNDAG Morsdag
Lunch: Dillkött med kokt potatis och kokta morötter
Dessert: Rulltårtsbakelse
Middag: Silltallrik med gräddfil, kokt potatis och ägghalva

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 22, 31/5–6/6 2021 

MÅNDAG
Lunch: Isterband med persiljestuvad potatis kokta morötter och inlagda rödbetor
Middag: Potatis och purjolökssoppa med kesellakaka och sylt

TISDAG
Lunch: Fiskpudding med kokt potatis, grönsaker och skirat smör
Middag: Pasta med vegetarisk färssås och tomatsallad (veckans klimatsmarta måltid)

ONSDAG
Lunch: Biff Köpenhamn med kokt potatis, skysås och grönsaker
Middag: Ädelostgratinerad kassler med kokt potatis och grönsallad

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa och pannkaka med sylt och vispad grädde
Middag: Rotfruktsplättar med kall gräslöksås och grönsallad

FREDAG
Lunch: Stekt kyckling med kokt potatis, dragonsås och grönsaker
Middag: Spenatpannkaka med kallrökt lax och rårivna morötter

LÖRDAG
Lunch: Stekt panerad fisk med kokt potatis, romsås, citronklyfta och kokta grönsaker
Dessert: Pannacotta
Middag: Kallskuret med potatissallad och grönsallad

SÖNDAG Sveriges Nationaldag
Lunch: Skinkstek med kokt potatis, gräddsås, äppelmos och broccoli
Dessert: Sverigekaka
Middag: Ugnsomelett med räkor, kokt potatis och råkostsallad

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 23, 7/6–13/3 2021 

MÅNDAG
Lunch: Korvstroganoff med ris och broccoli
Middag: Grönärtpuré med pepparrotsfraihe och skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Husets fiskgratäng med kokt potatis och ärtor
Middag: Chili sin Carne med ris och kokta grönsaker

ONSDAG
Lunch: Pannbiff med stekt potatis, löksky och kokta morötter
Middag: Pölsa med kokt potatis vitkålssallad och inlagda rödbetor

TORSDAG
Lunch: Spenatsoppa med ägghalva och hembakt bröd (veckans klimatsmarta måltid)
Dessert: Mjuk kaka
Middag: Vegetarisk pytt i panna med inlagda rödbetor och bönsallad

FREDAG
Lunch: Marinerad kyckling med ljummen matvetesallad och tsatsiki
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och varma grönsaker

LÖRDAG
Lunch: Mandelfisk, kokt potatis, vitvinssås och brytbönor
Dessert: Hembakad citronkaka
Middag: Köttfärspaj med grönsallad

SÖNDAG
Lunch: Fläskkotlett brässerad i gräddsås med persiljepotatis och grönsaker
Dessert: Rabarberkompott med vispad grädde
Middag: Matjessill med gräddfil, kokt potatis, morötter och ägghalva

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 24, 14/6–20/6 2021 

MÅNDAG
Lunch: Stekt falukorv med kokt potatis och stuvad färsk vitkål
Middag: Ost och broccolisoppa med prickigkorvsmörgås

TISDAG
Lunch: Kokt fisk med äggsås, kokt potatis och ärtor
Middag: Vegetarisk chili med citronyougurth och mynta

ONSDAG
Lunch: Spagetti och köttfärssås, rårivna morötter
Middag: Kokt blomkål med skinksås, kokt potatis och ärtor (veckans klimatsmarta måltid)

TORSDAG
Lunch: Gulaschsoppa med gräddfil och hembakt bröd
Dessert: Småkakor
Middag: Grönsaksbiff med tomatröra och kokt potatis

FREDAG
Lunch: Kyckling flygande Jakob med ris eller potatis, varma grönsaker
Middag: Kallskuret med krämig potatisgratäng och tomatsallad

LÖRDAG
Lunch: Monas Fiskgratäng, kokt potatis och broccoli
Dessert: Sommarbärkräm
Middag: Köttbullar med kokt potatis, brunsås, lingon och grönsaker

SÖNDAG
Lunch: Gryta av pepparrotskött. Kokt potatis och morötter
Dessert: Blåbärskaka med vispad grädde
Middag: Kycklingpytt med kall currysås och råkostsallad

Med reservation för eventuella ändringar

Meny vecka 25, 21/6–27/6 2021 

MÅNDAG
Lunch: Fylld frukostkorv med potatismos och minimorötter
Middag: Tomatsoppa med örtcreme fraiche och skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Ostpanerad fisk med ris och gräddig tomatsås, brytbönor
Middag: Vegetarisk gryta med bulgur och broccoli (veckans klimatsmarta måltid)

ONSDAG
Lunch: Färslimpa med kokt potatis, gräddsås, lingon och kokta morötter
Middag: Pasta med skinksås och tomatsallad

TORSDAG
Lunch: Redd grönsakssoppa och pannkaka med sylt och grädde
Middag: Bondomelett med grönsallad

FREDAG Midsommarafton
Lunch: Traditionell midsommarlunch med kalla och varma rätter med färsk potatis
Dessert: Jordgubbar med vispad grädde
Middag: Smörgåstårta/Landgång

LÖRDAG Midsommardagen
Lunch: Ugnsbakad fisk i pepparrotssmör med kapris, rödbeta och potatismos
Dessert: Hallonmousse
Middag: Oxjärpar med kokt potatis, varma grönsaker, gräddsås och pressgurka

SÖNDAG
Lunch: Kebabgryta med ris och grönsallad
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde
Middag: Skivad rökt kalkon med potatissallad och grönsallad

Med reservation för eventuella ändringar