Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?
Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.
Vill du beställa kuponger kontaktar du Caroline Axelson Johansson, antingen via mejl eller telefon.
E-post: caroline.axelson.johansson@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 45 43
Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.
Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03
Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.
Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.
MÅNDAG
Lunch: Stuvade makaroner med stekt falukorv och broccoli
Middag: Tomatsoppa med ostsnurra
TISDAG
Lunch: Vilda fisken (gratäng med timjan och viltsmak), potatis och ärtor
Middag: Vegetarisk wok serveras med ris (veckans klimatsmarta måltid)
ONSDAG
Lunch: Gräddstuvad pytt i panna med rödbetor
Middag: Kasslergryta med potatis och grönsaker
TORSDAG
Lunch: Spenatsoppa med ägghalva, Rabarberkaka med vaniljvisp
Middag: Ost & grönsaksbiffar med potatis och tomatsalsa
FREDAG
Lunch: Marinerad kyckling med potatisklyftor och tzatsiki
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och bönor
LÖRDAG
Lunch: Stekt panerad fisk med dillmajonnäs, potatis och grönsaker
Dessert: Hembakad kladdkaka med gräddklick
Middag: Köttfärspaj med grönsallad
SÖNDAG
Lunch: Potatisgratäng med kallskuret och grönsaker
Dessert: Äppelkompott med grädde
Middag: Matjessill med gräddfil, ägghalva och kokt potatis
MÅNDAG
Lunch: Korv stroganoff med ris och grönsaker
Middag: Ost & broccolisoppa, leverpastejsmörgås
TISDAG Nationaldagen
Lunch: Annas laxlåda med grönsaker, Sverigekaka
Middag: Rökt kalkonbröst med mimosasallad och potatis (veckans klimatsmarta måltid)
ONSDAG
Lunch: Pannbiff med stekt potatis, löksky och kokta morötter
Middag: Blodpudding med bacon och lingon
TORSDAG
Lunch: Gulaschsoppa med gräddfil och hembakt bröd, Småkakor
Middag: Broccolimedaljonger med ugnsstekt potatis och örtsås
FREDAG
Lunch: Kycklinglasagne med blandad sallad
Middag: Korv och mosbricka med gurkmajonnäs
LÖRDAG
Lunch: Mandelfisk med vitvinssås, potatis och minimorötter
Dessert: Hembakad citronkaka
Middag: Skinkfrestelse med varma grönsaker
SÖNDAG
Lunch: Karré med gräddsås, potatis, gränsaker och äppelmos
Dessert: Blåbärsbomb
Middag: Kalvsylta med rödbetssallad och potatis