Visa sökformulär

Måltider för äldre

Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?

Lunch i skolmiljö

Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.

Vill du beställa kuponger kontaktar du Caroline Axelson Johansson, antingen via mejl eller telefon.
E-post: caroline.axelson.johansson@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 45 43

Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.

Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03

Lövängsskolans matsal


Äta lunch på någon av stadens mötesplatser

Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.

Kyckling med currysås, ris och polkabetor på tallrik

Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.

Meny vecka 38, 19/9 – 25/9

MÅNDAG
Lunch: Fylld frukostkorv(grillgurka), potatismos och tomatsås
Middag: Spenatsoppa med ägghalva och skinksmörgås

TISDAG
Lunch: Stekt strömming med skirat smör, potatis och ärtor
Middag: Rotfruktsplättar med kall örtsås och potatis (Veckans klimatsmarta måltid)

ONSDAG
Lunch: Kålpudding med gräddsås, lingon och potatis
Middag: Kycklingstroganoff med ris

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, pannkaka med sylt och grädde
Middag: Omelett med grönsaksstuvning och kokt potatis

FREDAG
Lunch: Kyckling med varm örtsås, stekt potatis och grönsaker
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och haricot verts

LÖRDAG
Lunch: Medelhavsfiskgratäng med potatis och grönsaker
Dessert: Blåbärskaka med vispad vaniljgrädde
Middag: Vegetarisk kebabgryta med ris

SÖNDAG
Lunch: Kotlettrad med skånsk potatis och sommargrönsaker
Dessert: Äppelkräm
Middag: Pasta med krämig kalkonsås och rårivna morötter

Meny vecka 39, 26/9 – 2/10

MÅNDAG
Lunch: Prinskorv med stuvad spenat och kokt potatis
Middag: Gräddig morotssoppa med leverpastejsmörgås

TISDAG
Lunch: Laxqueneller med dillsås, potatis och ärtor
Middag: Broccolibiff med tzatziki och klyftpotatis (Veckans klimatsmarta måltid)

ONSDAG
Lunch: Pannbiff med stekt lök, skysås, potatis och lingon
Middag: Fläskpannkaka med lingon och råkost

TORSDAG
Lunch: Gulaschsoppa med gräddfilsklick, kesokaka med sylt
Middag: Isterband med stuvad potatis och rödbetor

FREDAG
Lunch: Kyckling med currysås, ris och broccoli
Middag: Bakad potatis med husets röra och grönsallad

LÖRDAG
Lunch: Mandelbakad fiskfilé med vitvinssås, potatis och grönsaker
Dessert: Hembakad mjuk kaka
Middag: Moussaka med grönsallad

SÖNDAG
Lunch: Kalops serveras med potatis och rödbetor
Dessert: Chokladpudding med gräddklick
Middag: Bondomelett med kyckling, tomat och grönsaker

Meny vecka 40, 3/10 – 9/10

MÅNDAG
Lunch: Frukostkorv med pepparrotssås, potatis och grönsaker
Middag: Tomatsoppa med basilikacremé och hembakat bröd

TISDAG
Lunch: Paltbröd med stekt fläsk, vitsås och potatis
Middag: Lasagne med morot och keso, råkost

ONSDAG
Lunch: Rotmos med fläsklägg och haricot verts
Middag: Husets pastagratäng med grönsaker

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, pannkaka med sylt och grädde
Middag: Varm matjessillslåda med råkost

FREDAG
Lunch: Kycklinggryta med paprika och champinjoner, ris och grönsaker
Middag: Varm korv med potatismos och räksallad

LÖRDAG
Lunch: Fiskgryta Gullmarsstrand med potatis och broccoli
Dessert: Äppelkaka med kesella (smak av vanilj)
Middag: Köttfärspaj med grönsallad och dressing

SÖNDAG
Lunch: Plommonspäckad karré, gräddsås, rostade rotsaker och potatis
Dessert: Blåbärskräm med mjölk
Middag: Skivad rökt kalkon, potatisgratäng och sallad