Måltider för äldre

Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?

Lunch i skolmiljö

Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.

Vill du beställa kuponger kontaktar du Katarina Zwedberg, antingen via mejl eller telefon.

E-post: katarina.zwedberg@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 87 41

Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.

Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03

Dekorativa livsmedel står på en bänk utanför ett skolkök. 


Äta lunch på någon av stadens mötesplatser

Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.

Kyckling med currysås, ris och polkabetor på tallrik.

Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.

Meny vecka 16, 15/4–21/4

MÅNDAG
Lunch: Champinjongratinerad kassler med potatis och grönsaker
Middag: Grön sparrissoppa med vin och grädde, smörgås med salami

TISDAG
Lunch: Stekt fläsk med löksås, potatis och grönsaker
Middag: Hönsfärsbiff med tomatsås, potatis och grönsaker


ONSDAG
Lunch: Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
Middag: Pasta med tonfisksås och råkost

TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Färskostpaj med blandsallad

FREDAG
Lunch: Havets lasagne med pizzasallad
Middag: Kallskuret med potatissallad och råkost

LÖRDAG
Lunch: Dillkött med morötter och kokt potatis
Dessert: Fruktkräm med mjölk
Middag: Broccoligratäng med skinksås och kokt potatis

SÖNDAG
Lunch: Mandelfisk med vitvinssås, potatis och grönsaker
Dessert: Hembakt mjuk kaka
Middag: Citronkyckling med grönsaksbulgur

Meny vecka 17, 22/4–28/4

MÅNDAG
Lunch: Bruna bönor med stekt falukorv och potatis
Middag: Minestronesoppa och smörgås med spreads

TISDAG
Lunch: Kokt fisk med ägg-och persiljesås, kokt potatis och ärtor

Middag: Pasta med tomat och strimlade rotfrukter

ONSDAG
Lunch: Kålpudding med gräddsås, potatis och lingon
Middag: Prinskorv med stuvad spenat och potatis

TORSDAG
Lunch: Ängamatssoppa. Äppelpaj med vaniljkesella
Middag: Pölsa med stekt ägg och rödbetor

FREDAG
Lunch: Kycklinggryta med röd curry och kokosgrädde, ris och grönsaker
Middag: Tacopaj med blandad sallad och dressing

LÖRDAG
Lunch: Monas fiskgratäng med potatis och haricot verst
Dessert: Blåbärsbomb
Middag: Köttfärslåda Melba med blandad sallad

SÖNDAG
Lunch: Ugnsbrässerad fläskkotlett med sås, potatis och grönsaker
Dessert: Persikahalva med grädde
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och bönor