Måltider för äldre
Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens skolor och mötesplatser?
Lunch i skolmiljö
Nu kan du som är äldre äta lunch på fyra skolor i Västerås. Det gäller Irstaskolan, Hökåsenskolan, Tortunaskolan, och Lövängsskolan i Barkarö. Skolrestaurangen står öppen för äldre som bor i området. Lunchen som serveras med grönsaker, bröd, ekologisk lättmjölk och vatten kostar 67 kronor. Du beställer ett häfte med lunchkuponger och föranmäler ditt besök per telefon senast klockan 9 den dag du planerar att komma. Det är äldrenämnden och grundskolenämnden som gemensamt står bakom den här satsningen.
Vill du beställa kuponger kontaktar du Katarina Zwedberg, antingen via mejl eller telefon.
E-post: katarina.zwedberg@vasteras.se
Telefonnummer: 021-39 87 41
Telefonnummer till berörda kök för att föranmäla besök.
Tortunaskolan: 021-39 40 11
Lövängsskolan: 021-39 44 46
Irsta: 021-39 42 73
Hökåsen: 021-39 44 03
Äta lunch på någon av stadens mötesplatser
Mötesplatserna är till för dig som är äldre. De drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade.
Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av. På mötesplatserna nedan kan du också äta lunch. Aktuell meny finns längre ned på sidan. Eventuella ändringar i menyn kan förekomma.
Meny vecka 17, 22/4–28/4
MÅNDAG
Lunch: Bruna bönor med stekt falukorv och potatis
Middag: Minestronesoppa och smörgås med spreads
TISDAG
Lunch: Kokt fisk med ägg-och persiljesås, kokt potatis och ärtor
Middag: Pasta med tomat och strimlade rotfrukter
ONSDAG
Lunch: Kålpudding med gräddsås, potatis och lingon
Middag: Prinskorv med stuvad spenat och potatis
TORSDAG
Lunch: Ängamatssoppa. Äppelpaj med vaniljkesella
Middag: Pölsa med stekt ägg och rödbetor
FREDAG
Lunch: Kycklinggryta med röd curry och kokosgrädde, ris och grönsaker
Middag: Tacopaj med blandad sallad och dressing
LÖRDAG
Lunch: Monas fiskgratäng med potatis och haricot verst
Dessert: Blåbärsbomb
Middag: Köttfärslåda Melba med blandad sallad
SÖNDAG
Lunch: Ugnsbrässerad fläskkotlett med sås, potatis och grönsaker
Dessert: Persikahalva med grädde
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och bönor
Meny vecka 18, 29/4–5/5
MÅNDAG
Lunch: Isterband med stuvad potatis och rödbetor
Middag: Jordärtskockssoppa med baconcrisp, smörgås med färskost
TISDAG: Valborgsmässoafton
Lunch: Husets fiskgryta med sej och lax, kokt potatis och aioliklick
Dessert: Panacotta med bärsås
Middag: Vegetarisk kebabgryta med ris
ONSDAG: Första maj
Lunch: Snitt med röra som liten förrätt, Helstekt kotlettrad med ratatouille och klyftpotatis
Middag: Kokt blomkål med skinksås och potatis
TORSDAG
Lunch: Köttsoppa, mannagrynspudding med saftsås
Middag: Grönsakslasagne med råkost
FREDAG
Lunch: Kyckling med dragonsås, ris och varma grönsaker
Middag: Gratinerad kassler med chiligrädde och kokt potatis
LÖRDAG
Lunch: Fiskpudding med skirat smör, kokt potatis och ärtor
Dessert: Hembakt mjuk kaka
Middag: Pasta med färssås och råkost
SÖNDAG:
Lunch: Skinkstek med gräddsås, potatis, äppelmos och grönsaker
Dessert: Rabarberkräm med lättvispad grädde
Middag: Matjessill med ägghalva, gräddfil, röd lök och kokt potatis
Meny vecka 19, 6/5–12/5
MÅNDAG:
Lunch: Frukostkorv med senapssås, kokt potatis och grönsaker
Middag: Linssoppa med smak av kokos, smörgås med leverpastej
TISDAG
Lunch: Panerad fisk med remouladsås, kokt potatis och ärtor
Middag: Grekisk paj med grönsallad och dressing
ONSDAG
Lunch: Färsbiff med gräddig tomatsås och potatis
Middag: Lapskojs med rödbetor
TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Ugnsomelett med champinjonstuvning och kokt potatis
FREDAG
Lunch: Kycklingschnitzel med ugnsstekt potatis, bearnaisesås och broccoli
Middag: Pasta med lax och spenat
LÖRDAG
Lunch: Fiskgratäng med dill och räkor, kokt potatis och grönsaker
Dessert: Ananaskaka med vaniljkesella
Middag: Ungersk korvgulasch med potatis (allt i ett)
SÖNDAG:
Lunch: Biff stroganoff med potatis och smörgåsgurka
Dessert: Hallonmousse
Middag: Köttbullar med potatismos, brunsås och lingon
Meny vecka 20, 13/5–19/5
MÅNDAG:
Lunch: Stekt falukorv med stuvade makaroner
Middag: Grön ärtsoppa serveras med mjukt bröd och färskost
TISDAG
Lunch: Stekt strömming med potatismos, skirat smör och ärtor
Middag: Potatisbullar med keso och vitkålssallad med lingon
ONSDAG
Lunch: Kåldolmar med gräddsås, potatis och lingon
Middag: Baconlåda från Östergötland
TORSDAG
Lunch: Fisksoppa med aioli, Jordgubbspaj med vaniljgrädde
Middag: Kycklingfärsfrikadeller i tomatsås, serveras med pasta och grönsaker
FREDAG
Lunch: Kycklinglevergryta med ris och lingon
Middag: Fredagsmys
LÖRDAG Pingstafton
Lunch: Fisk med Västerbottentäcke, vitvinssås, kokt potatis och grönsaker
Dessert: Bärkompott med vispad grädde
Middag: Tacogratäng med grönsallad
SÖNDAG: Pingstdagen
Lunch: Pepparrotskött i gryta med potatis och kokta morötter
Dessert: Hembakt mjuk kaka
Middag: Kaviarfrestelse med varma grönsaker