Ängsklockans äldreboende

Ängsklockans äldreboende är för dig med ett större omvårdnadsbehov. Vi finns på Gideonsberg. Verksamheten drivs av Norlandia Care på uppdrag av Västerås stad.

Om Ängsklockans äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
47

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Privat regi

Webbplats
Norlandias webbplats

Inriktning

Film om Ängsklockans äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Entré och entréhall för rullstolsburen
  • Hiss till alla våningsplan
  • Parkering i direkt anslutning till enheten

Boendemiljö

Här finns 47 lägenheter fördelat på tre plan. Varje lägenhet är ca 35 kvadratmeter och har en liten köksdel och ett helkaklat badrum. Vi har 11 nyare lägenheter som öppnade 2018 och dessa har egen tvättmaskin. Varje rum är utrustat med en höj- och sänkbar säng och garderober. I övrigt möblerar man som man själv önskar. På varje plan finns ett stort kök med matplats och i anslutning till det finns ett vardagsrum. På våning två och tre finns stora balkonger.

På entréplanet finns en lokal för aktiviteter samt en uteplats med trädgården i direkt anslutning.

Utemiljö

Ängsklockans äldreboende ligger nära allmänna kommunikationer och busshållplats för linje 6 finns inom fem minuters promenadavstånd. I boendets omgivning finns fina promenadstråk, grönområden och livsmedelsbutik.

Personalens kompetens

Omvårdnadspersonalen består av undersköterskor och vårdbiträden. Hälso-och sjukvårdspersonalen består av sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Bemanning

Ängsklockans äldreboende har bemanning dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas av sjuksköterska från vårt mobila team. Patientansvarig läkare besöker verksamheten varannan vecka och övrig tid vid behov.

Måltider

Måltiden är en viktig och trevlig del av dagen. Lunch och middag lagas av en kock på ett närliggande servicehus och levereras hit varm. Frukost, mellanmål och kvällsfika tillagas här. När vi dukar gör vi skillnad på vardag, helg och högtid.

Aktiviteter

Tillsammans med din kontaktman och din omvårdnadsansvariga sjuksköterska bestämmer du hur din dag ska se ut eller vilka aktiviteter du vill ägna dig åt. Vi ordnar aktiviteter varje eftermiddag. Bland annat spelar vi bingo, har sittgymnastik, löser korsord och bjuder in till underhållning. Vi flyttar ut våra aktiviteter under sommarhalvåret och är lyhörda inför våra boendes önskemål.

Hitta hit

Hitta hit