Björkbackens äldreboende

Björkbackens äldreboende ligger på Bjurhovda. Verksamheten drivs av Norlandia Care på uppdrag av Västerås stad.

Om Björkbackens äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
42

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Privat regi

Webbplats
Norlandias webbplats

Inriktning
Särskilt boende för äldre

Film om Björkbackens äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss

Boendemiljö

Här finns 42 moderna lägenheter fördelat på tre plan. Varje lägenhet är på ca 30 kvm och har en liten köksdel och ett badrum. Varje rum är utrustat med en höj- och sänkbar säng och garderober, i övrigt möblerar man som man själv önskar. På varje plan finns ett stort kök med matplats och i anslutning till det finns ett vardagsrum och en stor balkong.

På entréplanet finns en trivsam lokal för aktiviteter och runt huset finns en trädgård med träd, blommor och grönsaksodlingar.

Utemiljö

Björkbackens äldreboende ligger nära allmänna kommunikationer och busshållplats för linje 1 finns inom fem minuters promenadavstånd. I boendets omgivning finns fina promenadstråk och grönområden. I närområdet finns dessutom affär, vårdcentral samt apotek.

Personalens kompetens

Omvårdnadspersonalen består av vårdbiträden och undersköterskor. Hälso-och sjukvårdspersonalen består av sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut. Verksamhetschef är utbildad sjuksköterska.

Bemanning

Björkbackens äldrebeoende har bemanning dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas av joursjuksköterska. Samtliga boende är listade hos Hemdal vårdcentral vars läkare besöker boendet regelbundet och vid behov.

Måltider

Måltiden är en viktig och trevlig del av dagen på Björkbackens äldreboende. Vi tillreder alla måltider på varje vånings gemensamma kök och tillsammans är vi noga med att skapa en trivsam och lugn måltidsmiljö. Våra medarbetare sitter med runt matbordet vilket bidrar till en social atmosfär. Du kan självklart äta i din egen lägenhet om du önskar.

Vi är noga med att under storhelger och högtider sätta guldkant på våra menyer. Hembakat kaffebröd serveras ofta.

Aktiviteter

På Björkbacken anordnas aktiviteter och kulturella evenemang varje dag. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro där vi tar hänsyn till dina förutsättningar, behov och önskemål. Utflykter, filmvisningar, promenader, gymnastik, vinprovningar, fester, dans, musikkvällar är exempel på aktiviteter vi anordnar.

Hitta hit

Hitta hit