Fatburens äldreboende

Fatburens äldreboende finns på Vallby. Här finns även platser för dig med demenssjukdom. Verksamheten drivs av Norlandia Care på uppdrag av Västerås stad.

Om Fatburens äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
48

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Privat regi

Webbplats
Norlandias webbplats

Inriktning
Demenssjukdom

Film om Fatburens äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Tillgängliga lokaler
  • Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning

Boendemiljö

Fatburen byggdes 2001 och har 48 enrumslägenheter, varav 32 stycken är till för dig med demenssjukdom. Varje lägenhet består av ett rum med kokvrå och badrum. På varje hemvist finns ett gemensamt kök med matplats, dagrum och balkong. På bottenvåningen finns en stor altan och trädgård med promenadstråk.

Utemiljö

I närområdet finns församlingsgård, matbutik, frisör, Vallby upplevelsepark, Paletten allaktivitetshus för alla åldrar och en restaurang. På Vallby finns också en syrisk-ortodox kyrka och Syrianska Kulturcentret.

Personalens kompetens

Här arbetar undersköterskor, vårdbiträden, två sjuksköterskor som är cetrifierade i kontaktmannaskap. Det finns även tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast. Alla som arbetar här har vårdutbildning och erfarenhet av att arbeta med äldre. För dig med syriansk bakgrund kan vi erbjuda personal med syriansk språkkompetens.

Bemanning

Fatburens äldreboende har bemanning dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas av sjuksköterska från vårt mobila team. Patientansvarig läkare besöker verksamheten varje vecka och övrig tid vid behov.

Måltider

På Fatburen har vi egna kockar som lagar alla måltider. Du äter tillsammans med de andra boende i det gemensamma köket på respektive hemvist, eller i din egen lägenhet om du vill det.

Aktiviteter

På Fatburen har vi aktivitetsombud som erbjuder dagligen aktiviteter för de boende. Vi erbjuder en rad olika aktiviteter till exempel utevistelse, promenader och utflykter. Vi spelar spel, ser på film, bakar, har högläsning och sångstunder. Vi firar högtider och uppmärksammar bemärkelsedagar. Vi uppmärksammar även syrianska högtider och ordnar andra aktiviteter för dig med syriansk bakgrund.

Hitta hit

Hitta hit