Flodinsgårdens äldreboende

Attendo Flodinsgården är ett trivsamt äldreboende som ligger i ett naturskönt och lugnt område med en vacker trädgård i stadsdelen Blåsbo i centrala Västerås. Verksamheten drivs av Attendo på uppdrag av Västerås stad.

Om Flodinsgårdens äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
28

Verksam i
Västerås

Hyra
ca 6200-9800 kr/mån

Organisationsform
Privat regi

Webbplats
Attendos webbplats

Inriktning
Särskilt boende för äldre

Film om Flodingsgårdens äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Entré och entréhall för rullstolsburen
  • Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning

Boendemiljö

Det finns 28 lägenheter fördelade mellan A- och B-huset. Lägenheternas storlek varierar från 36- 72 kvadratmeter. De stora lägenheterna från 69 kvadratmeter är två rum och kök och passar för par som vill flytta in tillsammans.

Varje lägenhet har kök eller kokvrå samt ett stort badrum. Varje lägenhet är utrustat med en höj- och sänkbar säng och inbyggda garderober. I övrigt möblerar man som man själv önskar. Alla lägenheter har stor balkong eller egen uteplats.

På nedre plan finns gemensamma utrymmen, en vacker salong och en stor hemtrevlig matsal för både måltider och umgänge.

Utemiljö

Flodinsgården äldreboende ligger centralt i Västerås nära allmänna kommunikationer. I boendets omgivning finns fina promenadstråk, grönområden och en liten livsmedelsbutik.

Personalens kompetens

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, sjuksköterska, planeringsledare, fysioterapeut, arbetsterapeut, undersköterskor, vårdbiträden, lokalvårdare och aktivitetsansvariga.

På Attendo Flodinsgården arbetar vi med en personcentrerad vård, delaktighet och att stärka individen. Vi ser till det friska, beaktar värdighet och arbetet sker utifrån vardagsrehabiliterande förhållningssätt som uppmuntrar till självständighet och aktivitet.

Bemanning

Flodinsgårdens äldreboende har bemanning dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas av sjuksköterska från vårt mobila team. Fysioterapeut och arbetsterapeut finns i verksamheten två dagar i veckan samt vid behov. Läkare finns på plats varannan vecka eller oftare vid behov.

Måltider

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet som våra kockar lagar i restaurangköket.

Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Aktiviteter

Flodinsgården har två aktivitetsansvariga som erbjuder ett brett utbud av aktiviteter både i grupp och individuellt. Vi är lyhörda för allas önskemål och vi vill att det ska finnas meningsfulla aktiviteter för alla som bor hos oss. Utevistelse och promenader erbjuds dagligen. Vi har även under veckan inplanerade stunder för bl.a. gymnastik, balansträning, musik, sång, högläsning, korsord, bingo och mycket mer. I vår fina trädgård finns även ett utegym och en boulebana.

Vi avslutar alltid veckan med fredagsmys, en trevlig stund i gemenskap med andra där gott fika samt samtal, musik och sång är det centrala.

Hitta hit

Hitta hit