Granens äldreboende

Granens äldreboende ligger på Råby. Verksamheten drivs av Vardaga på uppdrag av Västerås stad.

Om Granens äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
36

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Privat regi

Webbplats
Vardagas webbplats

Inriktning
Somatik

Film om Granens äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Entré och entréhall för rullstolsburen
  • Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning

Boendemiljö

Här finns 36 lägenheter fördelat på tre plan. Varje lägenhet har en liten köksdel och ett badrum med dusch. Lägenheten är utrustat med en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar man som man själv önskar.

På varje plan finns ett stort kök med matplats och i anslutning till det finns ett vardagsrum och en stor balkong eller altan.

Utemiljö

I boendets omgivning finns fina promenadstråk och grönområden. På promenadavstånd ligger Råby centrum där det finns bland annat livsmedelsbutik, postombud och restaurang.

Personalens kompetens

Omvårdnadspersonalen består av vårdbiträden och undersköterskor som har god kunskap i kontaktmannaskap. Hälso-och sjukvårdspersonalen består av sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Bemanning

Granens äldreboende har bemanning dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid finns joursjuksköterska tillgänglig. Patientansvarig läkare besöker verksamheten varannan vecka och övrig tid vid behov.

Måltider

Måltiden är en viktig och trevlig del av dagen på Granens äldreboende. Här serveras hemlagad mat efter Vardagas egna koncept ”Mat som hemma”. Vår meny anpassas efter årstider och högtider. Efter varje lunch serveras efterrätt och hembakat kaffebröd serveras ofta.

En gång i månaden har du som bor här möjlighet att komma med egna önskemål angående menyn.

Aktiviteter

Tillsammans med personal bestämmer du hur din dag ska se ut eller vilka aktiviteter du vill ägna dig åt. Vi erbjuder en rad olika aktiviteter till exempel utevistelse, promenader och utflykter. Vi spelar spel, ser på film, sittgympa och har högläsning och sångstunder. Vi firar högtider och uppmärksammar bemärkelsedagar. Granen har ett aktivitetsombud som tar fram nya aktiviteter samt deltar i boenderådet varje månad för att lyssna in just dina önskemål på aktiviteter.

Hitta hit

Hitta hit