Haga Ängs äldreboende

Haga Ängs äldreboende ligger på Malmaberg och är ett boende för dig med en demenssjukdom. Här finns också ett antal platser för dig som är äldre och har en psykisk funktionsnedsättning. Verksamheten drivs av Norlandia Care på uppdrag av Västerås stad.

Om Haga Ängs äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
62

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Privat regi

Webbplats
Norlandias webbplats.

Inriktning
Särskilt boende för äldre med demenssjukdom eller psykiatrisk diagnos

Film om Haga Ängs äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss

Boendemiljö

Här finns 62 lägenheter fördelat på fyra plan. Varje lägenhet är ca 30 kvm och har en liten köksdel och ett badrum. Varje rum är utrustat med en höj- och sänkbar säng och garderober. I övrigt möblerar man som man själv önskar. På varje plan finns ett stort kök med matplats och i anslutning till det finns ett vardagsrum och en stor balkong.

På entréplanet finns en trivsam lokal för aktiviteter och framför huset finns en trädgård med träd, blommor och grönsaksodlingar.

Utemiljö

Haga Ängs äldreboende ligger nära allmänna kommunikationer. Busshållplats för linje 4 finns inom ett kort promenadavstånd. I boendets omgivning finns fina promenadstråk, grönområden, livsmedelsbutik och restauranger.

Personalens kompetens

Omvårdnadspersonalen består av vårdbiträden och undersköterskor. Hälso-och sjukvårdspersonalen består av sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut. Verksamhetschef är utbildad sjuksköterska.

Bemanning

Haga Ängs äldrebeoende har bemanning dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas av joursjuksköterska. Samtliga boende är listade hos Läkargruppen, vars läkare besöker boendet regelbundet samt vid behov.

Måltider

Måltiden är en viktig och trevlig del av dagen på Haga Ängs äldreboende. Vi förbereder maten i avdelningens gemensamma kök och äter tillsammans. Våra medarbetare sitter med runt matbordet vilket bidrar till en social atmosfär. Du kan självklart äta i din egen lägenhet om du önskar det.

Vi är noga med att uppmärksamma storhelger och högtider med speciella menyer. Hembakat kaffebröd serveras ofta.

Aktiviteter

På Haga Äng anordnar vi aktiviteter och kulturella evenemang varje dag. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro anpassad efter dina förutsättningar, behov och önskemål. Varje vecka har vi ett gemensamt kultur- och aktivitetsprogram som till exempel bingo och Café Hästhoven. Vi bjuder även in en trubadur som gästar oss regelbundet. Förutom de gemensamma aktiviteterna, erbjuds även spontana aktiviteter på våningen. För de som tycker om spa och bad, finns det ett specialanpassat bubbelbad som är tillgängligt för alla som bor här.

Hitta hit

Hitta hit