Hammarby äldreboende

Hammarby äldreboende ligger på Hammarby stadshage. Vi finns för dig med omvårdnadsbehov och/eller demensdiagnos. Verksamheten drivs av Attendo på uppdrag av Västerås stad.

Om Hammarby äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
28

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Privat regi

Webbplats
Attendos webbplats.

Inriktning
Särskilt boende för dig som är äldre med eller utan demenssjukdom

Film om Hammarby äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Lokalerna är tillgänglighetsanpassade
  • Tillgång till hiss

Boendemiljö

Här finns 28 lägenheter fördelat på fyra plan. Lägenheterna är mellan ca 35-40 kvadratmeter och har balkong, en liten köksdel och badrum. Varje rum är utrustat med en höj- och sänkbar säng och inbyggda garderober. Man möblerar sin lägenhet helt efter tycke och smak, det är viktigt för oss att du känner dig som hemma. På varje plan finns ett stort kök med matplats och i anslutning till det finns ett vardagsrum och två stora balkonger.

Utemiljö

Den gamla parkmiljön precis bredvid har bevarats sedan 1950-talet och ger äldreboendet en vacker utemiljö. På somrarna vistas vi så mycket som möjligt i trädgården, som har asfalterade gångbanor som möjliggör för alla att kunna ta sig runt även om man använder gånghjälpmedel eller rullator. Flera parkbänkar finns placerade intill gångbanan.

Stadsdelen Hammarby Stadshage är ett gammalt bostadsområde där det finns många gamla och fina hus att promenera och titta på. Cirka 200 meter från boendet finns Mikaelikyrkan, och cirka 700 meter bort finns matbutik. Mittemot boendet finns en pizzeria. Runt boendet finns det gott om parkeringsmöjligheter.

Personalens kompetens

Boendet leds av en verksamhetschef och ett team bestående av planeringsledare och aktivitetsansvariga. Omvårdnadspersonalen består av engagerade undersköterskor och vårdbiträden. Hälso-och sjukvårdspersonalen består av sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Bemanning

Hammarby äldreboende har bemanning dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas av sjuksköterska från vårt mobila team. Vi har en patientansvarig läkare i huset besöker verksamheten varannan vecka och övrig tid vid behov.

Måltider

Vi ser måltiden som en viktig och trevlig del av dagen. Vi får maten från Hammarbys kök som erbjuder vällagad, näringsberikad och individuellt anpassad kost till alla boenden. Till lunch serveras två rätter att välja mellan. Vi har kostombud och serverar hembakat kaffebröd så ofta vi kan.

Aktiviteter

Tillsammans med din kontaktperson och din omvårdnadsansvariga sjuksköterska bestämmer du hur din dag ska se ut eller vilka aktiviteter du vill ägna dig åt. Vi erbjuder en rad olika aktiviteter till exempel utevistelse, vi spelar spel, ser på film, bakar, har högläsning, sångstunder och gymnastik. Vi firar högtider och uppmärksammar bemärkelsedagar.

Vi har även tillgång till mötesplatsen som finns i markplan. Det är en samlingspunkt för social samvaro för alla som bor här samt för personer utifrån. Mötesplatsen är välbesökt och har nära samarbete med pensionärsföreningarna och andra organisationer. Återkommande aktiviteter på mötesplatsen kan vara hobbyverksamhet, underhållning, gymnastik, taktil massage, allsång, pubafton, tidningsläsning, bingo, golf med mera.

Hitta hit

Hitta hit