Karlslunds äldreboende

Karlslunds äldreboende är för dig som är äldre och har en demenssjukdom. Vi ligger centralt i Västerås, cirka 700 meter från Stora torget. Vackra promenad- och cykelvägar leder hit utefter Svartåns kant.

Om Karlslunds äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
41

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Kommunal


Inriktning
Demensboende

Film om Karlslunds äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Entré och entréhall för rullstolsburen
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning

Boendemiljö

Här finns 41 lägenheter, fördelat på fem plan, för dig med en demenssjukdom. Varje lägenhet är på 30 kvm och har en liten köksdel och ett helkaklat badrum. Varje rum är utrustat med en höj- och sänkbar säng och inbyggda garderober. I övrigt möblerar man som man själv önskar. På varje plan finns ett stort kök med matplats och i anslutning till det finns ett vardagsrum och en stor balkong.

Hemvisterna är trevligt inredda och miljön är anpassad med färg och form för att underlätta orienteringen för personer med demenssjukdom. Boendet är vackert beläget på Karlslund med ett fint promenadstråk vid Svartån och det finns en stor fin trädgård intill till huset.

För att få bo på Karlslund krävs ett biståndsbeslut om särskilt boende. Lägenheterna fördelas efter tillgång av en boendesamordnare. Här finns även möjlighet till parboende.

Utemiljö

I boendets omgivning finns fina en fin trädgård, promenadstråk, grönområden och livsmedelsbutik. Vi ligger nära Västerås centrum där det finns butiker, bankkontor och myndigheter.

Karlslunds äldreboende

Personalens kompetens

Omvårdnadspersonalen består av vårdbiträden och undersköterskor. Hälso-och sjukvårdspersonalen består av sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut. Enhetschef är utbildad sjuksköterska. När du flyttar in hos oss blir du tilldelad en kontaktman som är någon av boendets personal, som ansvarar för bland annat kontakt med anhöriga.

Bemanning

Karlslunds äldreboende har som uppdrag att ge omvårdnad och social omsorg dygnet runt till våra boende utifrån Socialtjänstlagen och Hälso- och sjukvårdslagen. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas av sjuksköterska från vårt mobila team. Patientansvarig läkare besöker verksamheten varje vecka och övrig tid vid behov.

Måltider

Måltiden är en viktig och trevlig del av dagen på Karlslunds äldreboende. Varje vecka finns en meny där du får välja mellan olika rätter tillsammans med våningsplanets kostombud. Hembakat kaffebröd serveras ofta. Vi är lyhörda inför personliga önskemål gällande mat och tillbehör.

Aktiviteter

På Karlslund finns goda möjligheter till aktivitet både inomhus och utomhus, antingen gemensamt eller enskilt. Här finns en aktivitetsledare som planerar och anordnar aktiviteter efter önskemål och behov. Till exempel spelar vi spel, ser på film, bakar, har högläsning och sångstunder. Vi firar högtider och uppmärksammar bemärkelsedagar.

I vår trädgård och i närområdet kan man ägna sig åt uteaktiviteter, till exempel promenader. Under sommaren vid fint väder spenderar vi mycket tid utomhus och grillar, fikar och äter lunch i trädgården.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Karlslunds äldreboende

Vill du jobba hos oss inom Vård och Omsorg? Våra lediga tjänster hittar du på sidan Lediga jobb. Om du är intresserad av att jobba på just det här boendet, kontakta enhetschef på 021-39 86 35 eller assistent på 021-39 40 10.

Besöksadress: Skultunavägen 9 C

Postadress: Vård och omsorgsförvaltningen Karlslunds äldreboende 721 87 Västerås

Telefonnummer: Reception och assistent 021-39 40 10, Enhetschef 021-39 86 35, Avdelningschef 021-39 40 00, Hemvist 1 021-39 40 02, Hemvist 2 021-39 40 04, Hemvist 3 021-39 40 14, Hemvist 4 021-39 40 15, Hemvist 5 021-39 40 16

vof@vasteras.se