Visa sökformulär

Klockarkärlekens äldreboende

Klockarkärlekens äldreboende ligger på Klockartorpet i Västerås östra stadsdelar. Klockarkärleken är ett boende för personer med olika demenssjukdomar.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Klockarkärlekens äldreboende

Vill du jobba hos oss inom Vård och Omsorg? Våra lediga tjänster hittar du på sidan Lediga jobb.

Besöksadress: Rönnbergastigen 7

Postadress: Vård och omsorgsförvaltningen Klockarkärlekens äldreboende 721 87 Västerås

Telefonnummer: 021-39 26 96, Enhetschef 021-39 26 90 Ametisten 021-39 26 91 Bärnstenen 021-39 28 42 Diamanten 021-39 28 43 Rubinen 021-39 28 41 Safiren 021-39 26 92 Smaragden 021-39 26 93

E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.

Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.

Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.

Om Klockarkärlekens äldreboende

Typ: Äldreboende
Organisationsform: Kommunal
Utförare: Västerås stad Vård och Omsorg

Boendemiljö

Klockarkärlekens äldreboende är ett boende för personer med demenssjukdom och är beläget på Klockartorpet i Västerås östra stadsdelar. Klockarkärleken består av 39 lägenheter fördelade på tre våningsplan med två grupper på varje plan, sex till sju lägenheter på varje grupp. Lägenheterna är grupperade kring gemensamma utrymmen för måltider, social samvaro och olika aktiviteter. Våra kunder har förutom sin lägenhet med stort hygienutrymme och pentry tillgång till ett stort gemensamt kök samt allrum. Det finns också en stor och rymlig balkong.

Under de senaste åren har vi arbetat med flera utvecklingsprojekt: framtidens trädgård, trygghetsskapande teknik och miljöanpassningar. Personalens arbete resulterar i ett boende med välfärdsteknologi i framkant, hög frihetsgrad och ökad integritet för de boende. Boendet har öppna dörrar och omges av en vacker trädgård som är utformad utifrån Reminiscens metoden.

Behåll och utöva dina intressen

Vi anordnar både enskilda och gemensamma aktiviteter. Några exempel på gemensamma aktiviteter är sångstunder och vardagliga aktiviteter som matlagning, promenader, målarverkstad. Vi försöker också se till att du kan behålla och utöva dina egna intressen.

Vi gör upp en plan för ditt behov av stöd

Som boende har du en kontaktman som ansvarar för kontakten med närstående och hjälper dig med det dagliga. När du flyttar in så upprättar sjuksköterska och undersköterska tillsammans med dig och närstående en genomförandeplan och en omvårdnadsplan. Hos oss finns det tillgång till vårdpersonal dygnet runt.

Mat och måltider

På Klockarkärlekens äldreboende värdesätter vi maten och matsituationen högt. All mat lagas på äldreboendet. Vi serverar frukost, lunch och middag samt eftermiddagskaffe, mellanmål, kvälls- och nattmål. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller i din egen lägenhet.

Vår målsättning

På Klockarkärlekens äldreboende lever vi värdegrunden varje dag och ”Alltid bästa möjliga möte” genomsyrar allt vi gör. Som boende hos oss får du en god individuell vård och omsorg, en meningsfull vardag, delaktighet och valfrihet i en trygg och säker miljö. Du får en säker hälso- och sjukvård samt ett professionellt bemötande. Vi arbetar med ett rehabiliterande arbetssätt, med kompetent personal som har rätt utbildning.

Ny teknik skapar trygghet på demensboende