Parkgårdens äldreboende

Parkgårdens äldreboende (tidigare Tillberga äldreboende) ligger centralt i Tillberga tätort. På boendet finns, förutom äldreboende, även bostadsrätter, servicehus, mötesplats och restaurang.

Om Parkgårdens äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
9

Verksam i
Västerås

Hyra
Marknadsmässig

Inriktning

Film om Parkgårdens äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Samtliga lokaler ligger i markplan
  • Tillgång till hiss

Boendemiljö

På Parkgårdens äldreboende finns nio lägenheter i markplan som är mellan 36 och 39 kvadratmeter stora med pentry och badrum. I lägenheten finns höj- och sänkbar säng. I övrigt möblerar du din lägenhet som du vill. Lägenheten är utrustad med trygghetslarm och brandlarm. På boendet finns gemensamma ytor för matlagning, måltider och samvaro.

Utemiljö

I direkt anslutning till boendet finns en altan och nära intill ligger innegården med en trädgård som erbjuder odling i både växthus och odlingskragar.

Personalens kompetens

Här arbetar vårdbiträden, undersköterskor och sjuksköterskor. I huset finns också en läkarmottagning som vi har ett nära samarbete med.

Bemanning

Parkgårdens äldreboende är bemannat av vårdpersonal dygnet runt.

Måltider

I huset har vi en restaurang där det serveras god mat lagad från grunden, och där en kostsamordnare planerar varierade och uppskattade menyer.

Aktiviteter

Vi erbjuder de boende att delta i ett stort utbud av aktiviteter inom kultur, historia, våffelutflykter med mera. Våra boende erbjuds också att delta i gemenskapen i Tillberga, till exempel via olika lokala arrangemang och samarbetsprojekt. Vi ingår även i en lokal samverkan med PRO, hembygdsföreningen, kyrkoförsamlingen där vi har gemensamma aktiviteter.

Jämför äldreboenden

Äldreguiden finns på Socialstyrelsens webbplats.

Här kan du vanligtvis jämföra olika äldreboenden i Västerås. Just nu har Socialstyrelsen stängt ner Äldreguiden och jobbar på en ny lösning. Den här länken kommer att uppdateras när den nya Äldreguiden finns tillgänglig.

Äldreguiden Länk till annan webbplats.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Parkgårdens äldreboende

Besöksadress: Kvistbergavägen 10C

Postadress: Kvistbergavägen 10C 722 33 Västerås

Telefonnummer 021- 81 65 20, Verksamhetschef: 021-81 65 17

kristina.hedmanlundgren@tillbergags.nu