Visa sökformulär

Pilfinksgården

Pilfinksgården är ett äldreboende för personer med demenssjukdomar.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Pilfinksgården

Vill du jobba hos oss inom Vård och Omsorg? Våra lediga tjänster hittar du på sidan Lediga jobb.

Besöksadress: Pilfinksgatan 2

Postadress: Pilfinksgatan 2 724 70 Västerås

Telefonnummer: Enhetschef 021-39 84 06

E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.

Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.

Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.

Om Pilfinksgården

Typ: Äldreboende

Organisationsform: Kommunal

Utförare: Västerås stad Vård och Omsorg

Pilfinksgården ligger i stadsdelen Råby. Boendet ligger mitt i centrum nära livsmedelsaffär, tobaksaffär, restauranger, bibliotek samt mindre butiker.

Det finns 47 lägenheter fördelat på sex enheter. På varje enhet finns sju respektive åtta trevliga lägenheter på ca 34,5 kvm. Varje lägenhet har ett pentry med kylskåp, ett stort rum och ett badrum med dusch. Alla lägenheter har höj- och sänkbara sängar med tillhörande madrass.

I övrigt möblerar man sin lägenhet själv tillsammans med sina närstående. Trygghetslarm finns i varje lägenhet. Varje enhet har tillgång till två stora möblerade balkonger, den ena med utsikt mot Råby centrum och den andra med utsikt över Sinnenas trädgård.

Till Pilfinksgården hör en trädgård där det finns möjlighet att påta i jorden, så frön och kratta och har därför möjlighet att följa årstiderna på nära håll. På somrarna vistas vi så mycket som möjligt i trädgården, som är omgiven av ett staket och har asfalterade gångbanor som möjliggör för alla att kunna ta sig runt även om man använder gånghjälpmedel eller rullstol.

Flera parkbänkar finns placerade intill gångbanan. I Sinnenas trädgård dominerar annars gräsmattan, blommorna, träden, växterna och odlingarna. Fester runt grillen tillhör en av de mest uppskattade aktiviteterna.