Pilfinksgårdens äldreboende

Pilfinksgårdens äldreboende ligger i Råby centrum och är för dig med demenssjukdom. Verksamheten drivs av Vardaga på uppdrag av Västerås stad.

Om Pilfinksgårdens äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
47

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Privat regi

Webbplats
Vardagas webbplats.

Inriktning
Demensboende

Film om Pilfinksgårdens äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Särskilda parkeringsplatser finns nära boendet
  • Tillgänglig hiss

Boendemiljö

Här finns 47 lägenheter fördelat på sex enheter. På varje enhet finns sju respektive åtta lägenheter på ca 34,5 kvm. Lägenheterna består av ett stort rum, ett pentry med kylskåp samt ett badrum med dusch. Lägenheten har höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du som du själv önskar. Trygghetslarm finns i varje lägenhet.

Varje enhet har tillgång till två stora möblerade balkonger, den ena med utsikt mot Råby centrum och den andra med utsikt över Sinnenas trädgård, samt ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider.

Utemiljö

Pilfinksgårdens ligger nära livsmedelsaffär, tobaksaffär, restauranger, bibliotek samt mindre butiker med utsikt över vår trädgård. Busshållplats för linje 3 finns inom ett kort promenadavstånd, varifrån du enkelt kan ta dig till Västerås centrum eller Erikslunds handelsområde.

Till Pilfinksgårdens äldreboende hör en trädgård där det finns möjlighet att följa årstiderna på nära håll. På somrarna vistas vi så mycket som möjligt i trädgården, som är omgiven av ett staket och har asfalterade gångbanor som möjliggör för alla att kunna ta sig runt även om man använder gånghjälpmedel eller rullstol.

Personalens kompetens

Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, till exempel undersköterska och sjuksköterska. Även rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Arbetet leds av verksamhetschef och gruppchef.

När du flyttar in hos oss får du en kontaktperson bland medarbetarna. Kontaktpersonen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Bemanning

Här finns vårdpersonal på plats dygnet runt.

Måltider

Hos oss får du äta i en lugn och trevlig miljö. Vi värnar om att maten håller hög kvalitet, är vällagad och smakrik. Maten tillreds på avdelningarna och vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Till lunch och middag kan du välja mellan två rätter. Efter lunchen serveras efterrätt, och kaffe och frukt finns att få under hela dagen.

Aktiviteter

Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktperson, du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Hitta hit

Hitta hit