Timtalunds äldreboende

Timtalunds äldreboende ligger centralt i Dingtuna, cirka 14 kilometer från Västerås centrum.

Om Timtalunds äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
13

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Kommunal

Inriktning

Film om Timtalunds äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Parkering i direkt anslutning till enheten
  • Tillgänglig hiss

Boendemiljö

Här finns 13 lägenheter fördelade på två plan, där sex lägenheter är på markplan och sju på övervåningen. Lägenheterna är ca 42-45 kvm stora med öppen planlösning, pentry och stort badrum. Lägenheterna på markplan har uteplats och de på övervåningen har balkong. I varje lägenhet finns höj- och sänkbar säng och garderober, i övrigt möblerar du som du själv önskar. Det finns också allmänna utrymmen som TV-rum och matsal.

På Timtalunds äldreboende finns möjlighet till parboende.

Utemiljö

I Dingtunas centrum finns det kiosk, pizzeria och församlingsgård. Det är även nära till skogsområden med möjlighet utevistelse och promenader. Äldreboendet ligger nära en tågstation varifrån man enkelt tar sig till Västerås.

Personalens kompetens

Här arbetar vårdbiträden, undersköterskor och sjuksköterska. Det finns tillgång till sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Vi har också kontinuerlig kontakt med familjeläkare.

På Timtalund arbetar vi med kontaktpersoner. Detta innebär att du som boende får en egen kontaktperson som du kan vända sig till vid funderingar. En plan för din vistelse tas också fram och baseras på insatser som du berättigats till samt dina personliga mål.

Bemanning

Timtalunds äldreboende är bemannat dygnet runt. Sjuksköterska finns på plats måndag till fredag under dagtid, övrig tid finns joursjuksköterska tillgänglig. Läkare besöker boendet med jämna mellanrum och vid behov.

Måltider

Vi får maten levererad till enheten och ibland hjälps vi åt att förbereda inför måltiderna. Maten serveras i vårt gemensamma kök, men om man vill får man självklart äta i sin egen lägenhet. Vi lägger stor vikt vid att måltiderna ska vara trivsamma. Vid högtider, helger och bemärkelsedagar dukar vi med finare porslin, servetter och blommor.

Aktiviteter

Vi anordnar många olika aktiviteter, både enskilda och gemensamma. Några exempel på aktiviteter är sång- och musikstunder, pyssel, spel, promenader, gymnastik, bakning, och målning. Ibland får vi besök av en trubadur, anordnar en trädgårdsfest eller gör en utflykt. Vi tar emot önskemål och planerar aktiviteter tillsammans med dig och försöker se till att du kan behålla och utöva dina egna intressen. Tillsammans skapar vi meningsfulla dagar!

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Timtalunds äldreboende

Vill du jobba hos oss inom Vård och Omsorg? Våra lediga tjänster hittar du på sidan Lediga jobb. Om du är intresserad av att jobba på just det här boendet, kontakta enhetschef på 021-39 88 23.

Besöksadress: Lagmansgatan 25B

Postadress: Vård- och omsorgsförvaltningen, Timtalunds äldreboende 721 87 Västerås

Telefon: 021-39 41 53, Enhetschef: 021-39 88 23, Avdelningschef 021-39 74 21

vardochomsorg@vasteras.se