Tujagårdens äldreboende

Tujagårdens äldreboende ligger på Skiljebo. Verksamheten drivs av Vardaga på uppdrag av Västerås stad.

Om Tujagårdens äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
36

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Privat regi

Webbplats
Vardagas webbplats.

Inriktning
Somatik
Demenssjukdom

Film om Tujagårdens äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Entré och entréhall för rullstolsburen
  • Tillgängling hiss
  • Ledarhund och assistanshund tillåten

Boendemiljö

Det finns 36 lägenheter fördelat på 3 plan. Varje lägenhet är på ca 30 kvadratmeter och har en liten köksdel och ett stort badrum. Varje rum är utrustat med en höj- och sänkbar säng och garderober. I övrigt möblerar man som man själv önskar. På varje plan finns ett stort kök med matplats och i anslutning till det finns ett vardagsrum och en stor balkong eller uteplats.

Utemiljö

Tujagårdens äldreboende ligger nära allmänna kommunikationer, buss finns inom fem minuters promenadavstånd. I boendets omgivning finns fina promenadstråk, grönområden, livsmedelsbutik och bibliotek och sjukhus.

Personalens kompetens

Omvårdnadspersonalen består av vårdbiträden och undersköterskor med många års erfarenhet av äldreomsorg. Hälso-och sjukvårdspersonalen består av sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut. Verksamhetschef är utbildad socionom.

Bemanning

Tujagården har bemanning dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas av sjuksköterska från vårt mobila team. Patientansvarig läkare besöker verksamheten varje vecka och övrig tid vid behov.

Måltider

En höjdpunkt på dagen är måltiderna som även är en viktig social företeelse. Måltidssituationen är lugn och harmonisk och du motiveras och stöttas till så stort inflytande och delaktighet som möjligt. Personalen bjuder på hembakat flera gånger i veckan. Kaffe och frukt finns alltid att få. På helger serveras trerätters lunch med vin, öl eller alkoholfritt alternativ. Vi äter också mellanmål och kvällsmål.

Aktiviteter

Tillsammans med din kontaktperson och din omvårdnadsansvariga sjuksköterska bestämmer du hur din dag ska se ut eller vilka aktiviteter du vill ägna dig åt. Vi erbjuder en rad olika aktiviteter till exempel utevistelse, promenader och utflykter. Vi spelar spel, ser på film, bakar, har högläsning och sångstunder. Vi firar högtider och uppmärksammar bemärkelsedagar.

Hitta hit

Hitta hit