Vallonens äldreboende

Vallonens äldreboende ligger på Vallonvägen i Skultuna. Förutom äldreboendet finns också servicehus och mötesplats. Verksamheten drivs av Skultuna kommundelsförvaltning.

Om Vallonens äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
30

Verksam i
Skultuna

Hyra

Organisationsform
Kommunal


Inriktning
Särskilt boende för äldre

Film om Vallonens äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Gratis parkering intill boendet
  • Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning

Boendemiljö

Här finns 30 lägenheter fördelat på tre våningar. Varje lägenhet är på 23 kvm och har stora badrum med tvättmaskin. Det finns ingen köksdel i lägenheten, men ett kylskåp och en diskho. Varje lägenhet har låsbart medicinskåp samt möjligheter till olika larmfunktioner som vi kan aktivera efter behov. Alla lägenheter har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar man som man själv önskar.

På varje våning finns ett gemensamt kök med matplats och i anslutning till det finns ett vardagsrum och två balkonger. Bor man på nedre plan har man en liten uteplats. Huset har en stor inhägnad trädgård.

Utemiljö

Vallonen är beläget nära skogsområde där det finns motionsspår. Finns även ett utegym på promenadavstånd. Vi finns nära Skultuna centrum där det finns matbutik, bankomat, tobakskiosk, bibliotek, vårdcentral, restauranger samt församlingslokal. Det finns även busshållplats för linje 21 som går till Västerås centrum. Ica är belägen i centrum, där finns även bankomat, tobak, busshållplats och bibliotek.

Personalens kompetens

Vi har ett hälso- och sjukvårdsteam på plats som består av sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. Vi har även en läkare som kommer till oss en gång i veckan. Omvårdnadspersonalen består av vårdbiträden och undersköterskor och när du bor här får du en egen kontaktman. På enheten finns även en enhetschef och en samordnare.

Bemanning

Vallonen är bemannat av vårdpersonal dygnet runt.

Måltider

Frukost tillagas av personalen på plats på våningarna. Lunch och middag tillagas av restaurangen på Vallonens servicehus.

Aktiviteter

Vi anpassar aktiviteter utifrån de boendes förmåga. Hur mycket man vill och orkar vara med på anpassas efter varje individ.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakt

Kontakta oss

Vallonens äldreboende Skultuna

Besöksadress: Vallonvägen 15-17, Skultuna

Postadress: Skultuna kommundelsförvaltning  Vallonen äldreboende  Vallonvägen 15-17 726 30 Skultuna

Telefonnummer: Reception 021-39 38 50, Enhetschef 021-39 38 52

skultuna-kommundelsforvaltning@vasteras.se