Vedbo äldreboende

Vedbo är beläget i stadsdelen Erikslund, ett stenkast från Erikslunds handelsplats och cirka 4 kilometer från Västerås centrum. Verksamheten drivs av Norlandia Care på uppdrag av Västerås stad.

Om Vedbo äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
98

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Privat regi

Webbplats
Norlandias webbplats

Inriktning
Särskilt boende för äldre med eller utan demenssjukdom

Film om Vedbo äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Entré och entréhall för rullstolsburen
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning

Boendemiljö

Här finns 98 lägenheter fördelat på tio avdelningar. Tre av avdelningarna vänder sig till dig med en demenssjukdom. Varje lägenhet är på 34 kvadratmeter och har en liten köksdel och ett helkaklat badrum. Varje rum är utrustat med en höj- och sänkbar säng och inbyggda garderober. I övrigt möblerar man som man själv önskar.

Varje avdelning har ett kök med matplats och ett vardagsrum. Till varje avdelning finns uteplats eller balkong. Det finns även två aktivitetssalar där vi genomför olika aktiviteter med och för våra boende.

Utemiljö

I boendets omgivning finns ett fint promenadstråk i skogen precis intill boendet, samt stora omkringliggande grönområden.

Vi ligger nära Erikslunds handelsområde där det finns stormarknader, butiker, restauranger och apotek med mera. Det finns en busshållplats för linje 3 ungefär 500 meter från boendet, varifrån du kan ta dig till Erikslunds handelsområde eller Västerås centrum.

Personalens kompetens

Här arbetar vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut och en äldrepedagog.

Bemanning

Det finns omvårdnadspersonal på boendet dygnet runt. Sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut finns på plats under vardagar, dagtid. Övriga tider tar vårdpersonalen kontakt med den sjuksköterska som har jourtjänst. Vi har avtal om läkarmedverkan med Prima Familjeläkare samt Citypraktiken.

Måltider

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Huvud- och mellanmålen serveras gemensamt på varje avdelning. Den som är matintresserad får mer än gärna delta vid förberedelserna inför måltiderna. Vi strävar efter att de livsmedel vi köper in så långt som möjligt är ekologiska och närproducerade.

För att göra skillnad på vardag och helg, serverar vi alltid något extra gott till helgen. Vi firar även årets högtider, traditioner och födelsedagar med traditionsenlig mat och dryck.

Aktiviteter

Vår målsättning är att våra boende ska uppleva en meningsfull dag och känna livskvalitet. På Vedbo genomförs aktiviteter både enskilt och i grupp.

Varje vecka presenterar äldrepedagogen ett veckoprogram som är anpassat utifrån de äldres behov och önskemål. I programmet presenteras även årets fester, firande av högtider eller besök av lokala föreningar.

Hitta hit

Hitta hit

Hjälpte informationen på denna sida dig?