Hammarby servicehus

Hammarby servicehus ligger på Hammarby Stadshage. Verksamheten drivs av Attendo på uppdrag av Västerås stad.

Observera! På grund av corona-pandemin är verksamheten mötesplats och restaurang anpassad. Kontakta servicehuset för att höra vad det innebär för dig.

Om Harmmarby servicehus

Typ av service
Servicehus

Antal lägenheter
31 (varav två 90+-bostäder)

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Privat regi

Webbplats
Attendos webbplats.

Inriktning

Film om Hammarby servicehus

Tillgänglighet i lokalerna

  • Lokalerna är tillgänglighetsanpassade
  • Tillgång till hiss

Boendemiljö

Hammarby servicehus består av 31 lägenheter fördelade på fyra plan. Lägenheterna har två rum och kök och är mellan 60-74 kvadratmeter stora. Varje lägenhet har balkong eller uteplats. Du möblerar din lägenhet helt efter tycke och smak, det är viktigt för oss att du känner dig som hemma. Om det finns ett behov av höj-och sänkbar säng står enheten för det. Varje lägenhet är utrustad med ett trygghetslarm.

Utemiljö

Den gamla parkmiljön precis bredvid har bevarats sedan 1950-talet och ger äldreboendet en vacker utemiljö. På somrarna vistas vi så mycket som möjligt i trädgården, som har asfalterade gångbanor som möjliggör för alla att kunna ta sig runt även om man använder gånghjälpmedel eller rullator. Flera parkbänkar finns placerade intill gångbanan.

Stadsdelen Hammarby Stadshage är ett gammalt bostadsområde där det finns många gamla och fina hus att promenera och titta på. Cirka 200 meter från boendet finns Mikaelikyrkan, och cirka 700 meter bort finns matbutik. Mittemot boendet finns en pizzeria. Runt boendet finns det gott om parkeringsmöjligheter.

Personalens kompetens

Arbetet leds av en verksamhetschef med ett team bestående av planeringsledare och aktivitetsansvariga. Omvårdnadspersonalen består av engagerade undersköterskor och vårdbiträden. Hälso-och sjukvårdspersonalen består av sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Bemanning

Hammarby servicehus har bemanning dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas av sjuksköterska från vårt mobila team. Vi har en patientansvarig läkare i huset som besöker verksamheten varannan vecka och övrig tid vid behov.

Måltider

Hammarby servicehus har kök och restaurang som erbjuder vällagad, näringsberikad och individuellt anpassad kost till alla boende. Du väljer själv om du vill laga mat i lägenheten eller besöka restaurangen. Till lunch finns det alltid två maträtter att välja mellan och det serveras även kvällsmål. Restaurangen är även öppet för allmänheten och den är välbesökt av många i närområdet.

Aktiviteter

Hammarby mötesplats är en samlingspunkt för social samvaro för alla som bor här samt för personer utifrån. Mötesplatsen är välbesökt och har ett nära samarbete med pensionärsföreningarna och andra organisationer.

Återkommande aktiviteter kan vara hobbyverksamhet, underhållning, gymnastik, taktil massage, allsång, pubafton, tidningsläsning, bingo, golf med mera. Vi arbetar mycket aktivt med att hålla både gamla och nya traditioner levande vid helger, olika årstider och i vardagen.

Hitta hit

Hitta hit