Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus ligger i centrala Västerås och är ett särskilt boende för dig som beviljats bistånd att få bo på ett servicehus. Vi erbjuder en trygg och trivsam boendemiljö där möjligheter till social samvaro och aktiviteter är stora.

Om Herrgärdets servicehus

Typ av service
Servicehus

Antal lägenheter
98

Verksam i
Västerås

Hyra
4231-9284 kr/mån

Organisationsform
Kommunal

Inriktning
Hälsans hus

Film om Herrgärdets servicehus

Tillgänglighet i lokalerna

  • Anpassat för rullstolsburen

Boendemiljö

Här finns 98 lägenheter fördelade på 1, 2 och 3 rum och kök. Du möblerar din lägenhet som du själv önskar och varje lägenhet är utrustad med trygghetslarm och brandlarm. På övre plan i huset finns en mötesplats och på nedre plan finns en stor samlingssal samt restaurang, gym och pool.

Sju av våra lägenheter är till för yngre personer med fysisk eller neurologisk funktionsnedsättning och resten är till för personer över 65 år.

Utemiljö

Herrgärdets servicehus ligger i centrala Västerås med närhet till affärer, bank, bibliotek och myndigheter. I boendets utemiljö finns en stor uteplats samt grönytor och utegym.

Personalens kompetens

Här arbetar undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, assistenter, aktivitetsledare samt en rehabassistent. Det finns även tillgång till arbetsterapeut och fysioterapeut. Enhetschef är utbildad sjuksköterska och avdelningschef är utbildad socionom.

Bemanning

Herrgärdets servicehus har bemanning dygnet runt. På vardagar finns sjuksköterska på plats, övrig tid finns tillgång till joursjuksköterska. Patientansvarig läkare besöker servicehuset en dag varje vecka samt vid behov.

Måltider

Måltiden är en viktig del av dagen på Herrgärdets servicehus. Maten lagas i vår restaurang och det finns alltid två rätter att välja på. Maten serveras vid bordet och det finns även salladsbuffé samt kaffe på maten.

Aktiviteter

På Herrgärdet gillar vi fysisk aktivietet så som promenader, sittgympa och gymträning, bingo, minigolf och boule. Det finns också stora möjligheter till social samvaro och vi brukar ha gemensamma fikastunder med olika teman. Det finns ett bibliotek, vi har filmvisningar, tittar på gamla foton, har musikkryss och åker på utflykter. Högtider och bemärkelsedagar firas högtidligt och gärna tillsammans med anhöriga.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Herrgärdets servicehus

Vill du jobba hos oss? Våra lediga tjänster hittar du på sidan Lediga jobb. Om du är intresserad av att jobba på just det här boendet, kontakta enhetschef på nummer 021-39 18 36.

Besöksadress: Knutsgatan 2D

Postadress: Vård- och omsorgsförvaltningen, Herrgärdets servicehus, 721 87 Västerås

Telefonnummer: Reception 021-39 03 00 Enhetschef 021-39 18 36 Avdelningschef 021-39 03 03 Restaurang 021-39 83 34 Mötesplatsen 021-39 03 06 Hälsans hus 021-39 18 31

vof@vasteras.se