Visa sökformulär

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus består av två bostadshus i centrala Västerås. I lokalerna finns en mötesplats, ett gym och en relaxavdelning. Inriktningen Hälsans hus innebär en satsning på rörelse, kost och sociala möten.

Om Herrgärdets servicehus

På grund av corona-pandemin har vi anpassat verksamheten mötesplats och restaurang. Kontakta servicehuset för att höra vad det innebär för dig.

Typ: Servicehus

Organisationsform: Kommunal

Utförare: Västerås stad

Här finns sammanlagt 98 lägenheter i storleken 1, 2 och 3 rum med kök. Du möblerar din lägenhet som du själv önskar och varje lägenhet är utrustad med trygghetslarm och brandlarm.

Möten och motion

På kort avstånd finns bland annat affärer, banker, apotek, post, bibliotek, kyrklokaler och myndigheter. På övre plan i huset finns en mötesplats och på nedre plan en samlingssal. I huset finns en totalrenoverad pool- och gymavdelningen med sjukgymnastledda vattenpass fyra gånger i veckan. Det finns gott om möjligheter för sociala möten och utbudet av aktiviteter är stort; allt ifrån pubkvällar, klädförsäljning och thai chi till snickeri och vävning.

Kvinnlig personal som hjälper medelålders kvinna att träna med hjälp av en pilatesboll.

Stöd dygnet runt

Som boende på Herrgärdets servicehus har du tillgång till social omvårdnad, hälso- och sjukvårdsinsatser, teknisk hemtjänst samt tillsyn dygnet runt. På servicehuset tjänstgör sjuksköterskor dagtid och undersköterskor/vårdbiträden dygnet runt. Under kvällen och natten har du som boende tillgång till joursjuksköterska. Det finns även tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut alla vardagar.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Herrgärdets servicehus

Vill du jobba hos oss? Våra lediga tjänster hittar du på sidan Lediga jobb.

Besöksadress: Knutsgatan 2D

Postadress: Vård- och omsorgsförvaltningen, Herrgärdets servicehus, 721 87 Västerås

Telefonnummer: 021-39 03 00 Enhetschef 021-39 18 36 Restaurang 021-39 83 34