Oxbackens servicehus

Oxbackens servicehus ligger i de centrala delarna av Västerås. På 10 minuter promenerar du till Västerås centrum.

Observera! På grund av corona-pandemin har vi anpassat verksamheten mötesplats och restaurang. Kontakta servicehuset för att höra vad det innebär för dig.

Om Oxbackens servicehus

Typ av service
Servicehus

Antal lägenheter
79

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Kommunal


Inriktning

Film om Ombackens servicehus

Tillgänglighet i lokalerna

  • Lokalerna är anpassade för rörelsehindrade
  • Gemensamma ytor finns i markplan
  • Tillgänglig hiss

Boendemiljö

Här finns 79 lägenheter fördelat på 6 plan. Lägenheten är antingen två rum eller ett rum med sovalkov är cirka 50-55 kvm stor. Alla lägenheter har inglasad balkong samt fullstora kök. Finns det behov av höj- och sänkbar säng står enheten för detta, i övrigt får du möblera lägenheten som du själv önskar. Varje lägenhet är utrustad med ett trygghetslarm så att du kan komma i kontakt med personal dygnet runt.

Utemiljö

På Oxbackens servicehus har vi en stor gemensam uteplats där vi kan sitta och umgås på varma soliga dagar. I närområdet finns Oxbackens centrum med livsmedelsbutik, apotek, vårdcentral, kyrka och restauranger. En kort promenad bort ligger Djäkneberget som är ett naturskönt parkområde som där man ta promenader, fika och se barn leka. Västerås centrum ligger även det på promenadavstånd och det är inte heller långt till Lögarängen vid Mälaren.

Personalens kompetens

Omvårdnadspersonalen består av vårdbiträden och till största delen undersköterskor. Vi arbetar i team och planerar vårt arbete efter kontaktmannaskap så långt det är möjligt. Hälso-och sjukvårdspersonalen består av sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut. Enhetschef är utbildad sjuksköterska.

Bemanning

Oxbackens Servicehus har bemanning dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas av sjuksköterska från vårt mobila team. Patientansvarig läkare besöker verksamheten varje vecka och övrig tid vid behov.

Måltider

Oxbackens servicehus har en restaurang som serverar två rätter till lunch och en rätt till middag. I övrigt finns det möjlighet att köpa frukost, kaffe och fikabröd. Öppettider alla dagar 8-15:30. Du väljer själv om du vill laga mat i lägenheten eller äta i restaurangen.

Aktiviteter

Oxbackens mötesplats är öppen för alla. Det är en samlingspunkt för social samvaro för de som bor i servicehuset men också för personer utifrån. Vi har ett stort utbud av aktiviteter och är måna om att ha ett program som speglar önskemål från våra besökare. De allra flesta aktiviteter är kostnadsfria och utan föranmälan.

I huset finns också Anhörigcentrum som riktar sig till dig som vårdar någon närstående.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Oxbackens servicehus

Vill du jobba hos oss inom Vård och Omsorg? Våra lediga tjänster hittar du på sidan Lediga jobb . Besöksadress: Oxbacksgatan 5

Postadress: Vård- och omsorgsförvaltningen, Oxbackens servicehus, 721 87 Västerås

Telefonnummer: 021-39 25 60, Enhetschef 021-39 25 61, Avdelningschef 021-390193, Restaurang 021-39 01 91

vof@vasteras.se