Resmilans servicehus

Resmilans servicehus är beläget i de östra stadsdelarna av Västerås. Servicehuset består av 116 lägenheter och för att bo här behövs ett biståndsbeslut.

Observera! På grund av corona-pandemin har vi anpassat verksamheten mötesplats och restaurang. Kontakta servicehuset för att höra vad det innebär för dig.

Om Resmilans servicehus

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
116

Verksam i
Västerås

Hyra
Marknadsmässig hyra

Organisationsform
Kommunal

Inriktning

Film om Resmilans servicehus

Tillgänglighet i lokalerna

  • Stor entré och entréhall
  • Parkering nära boendet
  • Två tillgängliga hissar
  • Tydlig skyltning

Boendemiljö

Resmilans servicehus består av 116 lägenheter samt restaurang och mötesplats. 14 av lägenheterna är avsedda för personer över 90 år utan boendebeslut. Du möblerar lägenheten som du själv önskar. Utanför boendet har vi en egen uteplats samt ett utegym.

Lägenheterna fördelas av boendesamordnare och därefter tecknar den enskilde hyreskontrakt med fastighetsägaren Rikshem.

Utemiljö

Nära oss finns en busshållsplats för linje 1. I boendets omgivning finns fina promenadstråk, grönområden, livsmedelsbutik, kyrka och restauranger. Västerås sjukhus ligger ett par minuter härifrån.

Personalens kompetens

Här arbetar vårdbiträden, undersköterskor och sjuksköterkor. Det finns även tillgång till arbetsterapeut och fysioterapeut.

Bemanning

Resilans servicehus är bemannat av vårdpersonal dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid finns joursjuksköterska tillgänglig. Patientansvarig läkare besöker verksamheten varje vecka och övrig tid vid behov.

Måltider

Här finns en restaurang som är öppen sju dagar i veckan mellan klockan 08.15 och 15.30. Här serveras frukost, lunch och förbeställd middag. Om du vill kan du självklart tillaga och äta mat i din egen lägenhet.

Aktiviteter

Mötesplatsens anordnar aktiviteter för de som bor på servicehuset. Aktiviteterna utformas från fyra hörnstenar: fysiska aktiviteter, goda matvanor, bra sociala relationer samt meningsfullhet. Du som boende och besökare på Mötesplatsen har möjlighet att påverka valet av aktiviteter samt vilken tid aktiviteterna anordnas. Mötesplatsens öppettider är främst vardagar men aktiviteter under kvällar och helger anordnas utifrån behov och önskemål.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Resmilans servicehus

Vill du jobba hos oss inom Vård och Omsorg? Våra lediga tjänster hittar du på sidan Lediga jobb. Om du är intresserad av att jobba på just det här boendet, kontakta avdelningschef på 021-39 26 62.

Besöksadress: Odensviplatsen 2

Postadress: Vård- och omsorgsförvaltningen, Resmilans servicehus, 721 87 Västerås

Telefonnummer servicehus: 021-39 26 60,
Telefonnummer enhetschef: 021-39 26 61,
Telefonnummer avdelningschef: 021-39 26 62,
Telefonnummer restaurang: 021-39 26 64

vof@vasteras.se