Vallonens servicehus

Vallonens servicehus Skultuna ligger på Vallonvägen i Skultuna. Förutom servicehus finns också äldreboende och mötesplats. Verksamheten drivs av Skultuna kommundelsförvaltning.

Observera! På grund av corona-pandemin har vi anpassat verksamheten mötesplats och restaurang. Kontakta servicehuset för att höra vad det innebär för dig.

Om Vallonens servicehus

Typ av service
Servicehus, äldreboende

Antal lägenheter
27 servicelägenheter
15 lägenheter i äldreboende

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Kommunal

Inriktning

Film om Vallonens servicehus

Tillgänglighet i lokalerna

  • Gratis parkering intill boendet
  • Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning

Boendemiljö

Här finns 27 servicehuslägenheter. Servicehuslägenheterna är i varierande storlek fördelat på två rum och kök. Badrummen i samtliga lägenheter är stora och rymliga.

Det finns även ett äldreboende med 15 lägenheter. Lägenheterna är 1 rum med antingen kök eller kokvrå. Badrummen i samtliga lägenheter är stora och rymliga. Det finns ett gemensamhetsutrymme i äldreboendet, men de boende är naturligtvis välkomna att ta del av husets alla gemensamhetsutrymmen.

Utemiljö

Vallonen är beläget nära skogsområde där det finns motionsspår. Finns även ett utegym på promenadavstånd. Vi finns nära Skultuna centrum där det finns matbutik, bankomat, tobakskiosk, bibliotek, vårdcentral, restauranger samt församlingslokal. Det finns även busshållplats för linje 21 som går till Västerås centrum. Ica är belägen i centrum, där finns även bankomat, tobak, busshållplats och bibliotek.

Personalens kompetens

Vi har ett hälso- och sjukvårdsteam på plats som består av sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. Vi har även en läkare som kommer till oss en gång i veckan. Omvårdnadspersonalen består av vårdbiträden och undersköterskor och när du bor här får du en egen kontaktman. På enheten finns även en enhetschef och en samordnare.

Bemanning

Vallonen är bemannad av vårdpersonal dygnet runt.

Måltider

I Vallonens restaurang tillagas alla dygnets måltider för servering i restaurangen eller för leverans till kundernas egna bostäder. Beställning av smörgåstårtor och annan lättare förtäring tas också emot. Restaurangen är öppen alla dagar kl. 08.00 - 17.00.

Aktiviteter

Som boende på Vallonen så har du en stor möjlighet till aktiviteter. Vi har ett gym där vi ordnar gruppträning två dagar i veckan. Vi har en bastu som är till för våra boende samt olika dagliga aktiviteter om vi anpassar efter de boendes önskemål. Vårt samarbete med föreningar och enskilda "eldsjälar" gör att vi ofta kan bjuda på olika kulturprogram och även pubkvällar.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Vallonens servicehus Skultuna

Besöksadress: Vallonvägen 15-17, Skultuna

Postadress: Skultuna kommundelsförvaltning  Vallonen servicehus  Vallonvägen 15-17 726 30 Skultuna

Telefonnummer: Reception 021-39 38 50, Enhetschef 021-39 38 52

skultuna-kommundelsforvaltning@vasteras.se