Visa sökformulär

Föräldrautbildningen Föräldraskap i Sverige

Föräldraskap i Sverige är ett samhällsorienterande grupprogram som består av fem gruppträffar, på 2,5 timmar per gång, för utrikesfödda föräldrar med barn 0-18 år.

Om kursen

Syftet med programmet är att föräldrarna ska få mer information om områden som är viktiga för familjelivet i Sverige, och möjlighet till gruppdiskussioner. Innehållet är baserat på FN:s barnkonvention, forskning och lagstiftning, liksom kartlagda behov hos nyanlända föräldrar, och tar upp hur det är att vara familj i nytt land, föräldrars rättigheter och skyldigheter, jämställdhet, och hur t.ex. förskola, skola och vård fungerar. Grupperna har 10-15 deltagare och leds av två utbildade gruppledare.

Anmäl dig till en kurs

Kurser kan erbjudas digitalt. Familjecentrum kan också erbjuda annat stöd. Är du intresserad av att veta mer om vad vi kan erbjuda dig och, eller vill anmäla dig till en kurs är du välkommen att kontakta

Carina Liljebrand på telefonnummer 021-39 25 88 eller carina.liljebrand@vasteras.se

Eva Eidmén på telefonnummer 021-39 25 88 eller eva.eidmen@vasteras.se

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

  • Sopa ut sand på gatan

    Det dags att sopa ut vintersanden från garageuppfarter och trottoarer, för snart kommer sopmaskinerna.

  • Spadtag för bostäder på Sätra

    Sol över skog och jord i Västerås nya hållbara stadsdel. Vid lunchtid under onsdag var det äntligen dags för det första spadtaget för bostäder på Sätra.