Visa sökformulär

Önsta familjecentrum

Vi erbjuder kostnadsfritt stöd till alla föräldrar med barn upp till gymnasieålder. Med öppna förskolan, föräldravägledning, föräldrautbildningar och en mängd andra aktiviteter arbetar vi för att skapa goda uppväxtvillkor för barn och ungdomar i Västerås.

Om Önsta familjecentrum

Familjecentrum erbjuder kostnadsfritt stöd till alla barn, ungdomar och föräldrar. Med öppna förskolan, föräldrautbildningar, föräldravägledning och en mängd andra aktiviteter arbetar vi för att skapa en mötesplats för familjer.

Önsta familjecentrum

Hos oss på Önsta familjecentrum finns familjevägledare som arbetar med föräldravägledning och föräldrautbildningar. Det finns också två mötesplatser för små barn och deras föräldrar, Önsta öppna förskola och Rönnby öppna förskola. Önsta familjecentrum vänder sig framför allt till dig som bor i stadsdelarna Önsta-Gryta, Åshagen, Billsta och Rönnby.

Önsta öppna förskola

Här hittar du oss

Önsta öppna förskola, familjevägledare och områdessamordnare finns i Rosa huset i närheten av Önsta torg. Vägbeskrivning: Följ cykelbanan från Önsta torg. Gå förbi biblioteket och Önstaskolans gymnastikhall. Önsta familjecentrum ligger på höger sida i det rosa huset.

Föräldratelefonen

Du som känner oro för ditt barn eller har frågor kring föräldrarollen kan ringa vår föräldratelefon. Här kan du anonymt rådgöra med erfarna medarbetare inom familjecentrum. Föräldratelefonen riktar sig till dig med barn från nyfödd till och med gymnasieålder.

Telefon: 021-39 19 20 Telefontid: helgfri måndag-fredag mellan klockan 10.00–12.00.

Se filmen om familjecentrum.

Kontakta oss

Önsta familjecentrum

En mötesplats för familjen.

Postadress: Västerås stad Fritid och Förebyggande Önsta Familjecentrum 721 87 Västerås

Besöksadress: Daggrosgatan 2 (Önstaskolan)

Familjevägledare barn: 021-39 36 10 Familjevägledare ungdom: 021-39 34 12 Önsta öppna förskola: 021-39 40 54 Rönnby öppna förskola: 21-39 36 26 Enhetschef: 021-39 19 85
Fyll i e-postadress eller telefonnummer om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.


När du skickar in ditt meddelande kommer det att omvandlas till ett e-postmeddelande. E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.

Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.

Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Föräldratelefonen

Anonym rådgivning till dig, förälder, som önskar stöd i föräldrarollen eller känner oro för ditt barn.

Vi svarar varje helgfri vardag klockan 10.00-12.00. Övrig tid kan du lämna ett meddelande så ringer vi upp dig.

Telefonnummer: 021-39 19 20