Visa sökformulär

Föräldraskap i Sverige

Föräldraskap i Sverige är ett samhällsorienterande grupprogram som består av fem gruppträffar, på 2,5 timmar per gång, för utrikesfödda föräldrar med barn 0-18 år.

Om kursen

Syftet med programmet är att föräldrarna ska få mer information om områden som är viktiga för familjelivet i Sverige, och möjlighet till gruppdiskussioner. Innehållet är baserat på FN:s barnkonvention, forskning och lagstiftning, liksom kartlagda behov hos nyanlända föräldrar, och tar upp hur det är att vara familj i nytt land, föräldrars rättigheter och skyldigheter, jämställdhet, och hur t.ex. förskola, skola och vård fungerar. Grupperna har 10-15 deltagare och leds av två utbildade gruppledare.

Anmäl dig till en kurs

På grund av Coronapandemin kan vi tyvärr inte ange ett startdatum för kursen. I väntan på detta kan vi erbjuda annat stöd. Är du intresserad av att veta mer om vad vi kan erbjuda dig och, eller vill anmäla dig till en kurs är du välkommen att kontakta

Carina Liljebrand på telefonnummer 021-39 25 88 eller carina.liljebrand@vasteras.se

Eva Eidmén på telefonnummer 021-39 25 88 eller eva.eidmen@vasteras.se

Det här händer i Västerås

  • Arkeologidagen på Anundshög

    En heldag för hela familjen. Med stridsuppvisning av Stockholms Fria Vikingar, arkeologiutgrävning för barnen och mycket annat.

  • Pettersbergsdagen

    Pettersbergsdagen är en stadsdelsfest för hela familjen arrangerat av olika verksamheter och föreningar verksamma på Pettersberg. Kom och ha skoj tillsammans. Ta med vänner och familj!

Nytt i Västerås