Visa sökformulär

KOMET

Ägnar du mycket tid och energi åt att bråka med ditt barn? Det är inte ovanligt att det blir bråk mellan barn, föräldrar och syskon, men ibland kan det vara svårt att veta hur man ska hantera det. Komet är en kostnadsfri utbildning för dig som vill bli bättre på att hantera bråk och konflikter med ditt barn eller din tonåring.

Om verksamheten

Utbildningen sker i grupp tillsammans med andra föräldrar och två gruppledare. Träffarna bygger på aktivt deltagande och innehåller mycket exempel, diskussioner och idéer för hur du kan bemöta ditt barn. Fokus ligger på att se möjligheter och lösningar. Du får konkreta förslag och övningar att pröva hemma mellan träffarna. Både i Sverige och i andra länder har föräldrautbildningsprogram som Komet visat sig fungera bra, barnen bråkar mindre, konflikterna blir färre och föräldrarna är nöjda med utbildningen. I Västerås finns två olika Komet-kurser, inriktade på olika åldrar.

Föräldrar till barn 3–11 år: Den här kursen ger dig verktyg för att hantera att ditt barn bråkar med dig eller sina syskon. Vid varje träff får du lära dig en ny teknik för konflikthantering som du sedan provar hemma. När gruppen träffas igen så går ni gemensamt igenom hur det har gått, vad som börjar fungera bra och diskuterar svårigheter eller utmaningar som kan ha uppstått. Totalt träffas ni elva gånger.

Föräldrar till ungdomar 12–18 år: I den här åldern börjar barnen frigöra sig från sina föräldrar och det som händer utanför familjen blir allt viktigare. Det kan leda till konflikter som kan vara svåra att hantera när man inte är van. Kursen ger dig praktiska verktyg för att få det att fungera bättre hemma. Vid varje träff får du lära dig en ny teknik som du får sedan får öva på till nästa gång. Totalt träffas föräldragruppen åtta gånger.

Anmäl dig till kursstart 2019-2020

  • KOMET 3-11 år

     Tid: 22 januari 2020, kvällstid klockan 18.00-20.30 på onsdagar.
     Plats: Råby Familjecentrum
     För anmälan och frågor kontakta:
     Anna Bergman 021-39 84 22 anna.bergman[at]vasteras.se  
     Lotta Stridh Tingberg 021-39 85 90 lotta.stridh[at]vasteras.se   

  • KOMET Tonår 12-18 år

Tid: 5 november 2019 till och med 10 december med uppehåll under jul och nyår. Start i januari 2020. Kvällstid klockan 17.15-19.45 på tisdagar.
      Plats: Vallby Familjecentrum
      För anmälan och frågor kontakta:
      Lotta Berg Kolsmyr 021-39 86 17 lotta.berg.kolsmyr[at]vasteras.se  
      Anneli Jahnstedt 021-39 24 04 anneli.jahnstedt[at]vasteras.se   

Hör gärna av dig om kursen redan har startat och du är intresserad av att delta i kommande kurser, eller få information om alternativ.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?