Ånghammargatan

Fin gemenskap i verkstadsmiljö!

Ånghammargatan är en grupp som bland annat sysslar med demontering och återvinning. Vi använder vår minibuss när vi åker ut och besöker företag och hämtar produkter som vi sedan demonterar i vår verkstad. Delarna sorteras och lämnas på Återbruket. Vi åker ut till skolor och äldreboenden för att hämta saker som behöver slängas och kör iväg med detta för återvinning.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • demontera olika elektroniksaker
  • platta aluminiumkartonger som återvinns
  • hämta återvinningsmaterial och sortera detta
  • kontrollera pussel och spela spel
  • umgås, diskutera olika ämnen och utbyta erfarenheter

Arbetshandledare från Daglig verksamhet finns med och stöttar dig så att du får arbetsuppgifter efter dina förutsättningar och kan utvecklas.

Person använder en skruvdragare. 

Ånghammargatan är en aktivitetsgrupp

Aktivitetsgrupp passar dig som uppskattar aktiviteter och upplevelser som utgår från dina behov. Det finns arbetshandledare som stöttar dig för att du ska kunna utvecklas och få en meningsfull dag.

Om du har behov av en tydlig struktur och en anpassad kommunikation så stödjer och assisterar vi dig med det. Vi anpassar aktiviteter så de passar dig och vårt mål är att du ska må bra och öka din självständighet. Aktivitetsgrupperna erbjuder en meningsfull verksamhet med utveckling, trygghet, gemenskap och stimulans.

Vi har drygt 20 aktivitetsgrupper med olika inriktningar. Det kan vara allt från skapande, teater, loppis och demontering till sinnesstimulering och taktila upplevelser.

Två personer lastar saker i ett släp. 

Ånghammargatan

Typ: Daglig verksamhet LSS

Utförare: Västerås Stad

Adress: Ånghammargatan 4

Telefonnummer: 021-39 84 85

@vasteras.se

Hitta hit

Busslinje: 1
Närmaste hållplats: Stångjärnsgatan