Ateljé Skepparbacken

Arbeta med skapande i en vacker miljö!

På Ateljé Skepparbacken arbetar vi konstnärligt med olika uttrycksformer. Vi håller till i gamla vackra lokaler, som inspirerar till skapande, intill Västerås slott. Här arbetar du självständigt vid din arbetsbänk med stöd av personal. Ibland gör vi studiebesök på muséer eller bibliotek för att hämta inspiration.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • måla och teckna
  • arbeta med lera
  • arbeta med textil som att tex sy
  • drama, film och foto

Arbetshandledare från Daglig verksamhet finns med och stöttar dig så att du får arbetsuppgifter efter dina förutsättningar och kan utvecklas.

Person som skriver på ett papper, en bärbar dator står i bakgrunden. 

Ateljé Skepparbacken är en aktivitetsgrupp.

Aktivitetsgrupp passar dig som uppskattar aktiviteter och upplevelser som utgår från dina behov. Det finns arbetshandledare som stöttar dig för att du ska kunna utvecklas och få en meningsfull dag.

Om du har behov av en tydlig struktur och en anpassad kommunikation så stödjer och assisterar vi dig med det. Vi anpassar aktiviteter så de passar dig och vårt mål är att du ska må bra och öka din självständighet. Aktivitetsgrupperna erbjuder en meningsfull verksamhet med utveckling, trygghet, gemenskap och stimulans.

Vi har drygt 20 aktivitetsgrupper med olika inriktningar. Det kan vara allt från skapande, teater, loppis och demontering till sinnesstimulering och taktila upplevelser.

Tavlor som hänger på en vägg.

Ateljé Skepparbacken

Typ: Daglig verksamhet LSS

Utförare: Västerås Stad

Adress: Skepparbacken 3

Telefonnummer: 021-39 33 06

@vasteras.se

Hitta hit

Busslinje: 1,3,4,11
Närmaste hållplats: Källgatan