Visa sökformulär

Carma

Vill du ha något meningsfullt att göra, något som är utvecklande
för dig och som kan leda till att du når dina egna mål?

Daglig verksamhet Carma

Carma är till för dig med AST (autismspektrumtillstånd, tidigare Aspergers syndrom) och som är intresserad av att arbeta med din personliga utveckling.

På Carma utgår vi ifrån vad du vill och behöver. Verksamheten erbjuder olika arbetsuppgifter som syftar till att stärka olika färdigheter. Aktiviteterna planerar vi tillsammans för att de ska passa dig.

Man kan ha olika syfte och mål med att arbeta på Carma. För många handlar det om att komma igång med något som kan leda till arbete eller studier. Det kan också vara att skapa en vardag som har ett bra och meningsfullt innehåll som du
känner dig nöjd med. Genom att arbeta på Carma kan du lära känna dig själv och dina styrkor, utveckla dina färdigheter och ditt självförtroende.

Vad kan man göra på Carma?

Vilka arbetsuppgifter du har på Carma och vilka arbetstider du har, bestämmer du tillsammans med din kontaktman i verksamheten.

Praktiska arbetsuppgifter
På Carma kan du arbeta enskilt eller i grupp med olika arbetsuppgifter, till exempel montering eller demontering, sy biståndspaket, tillverka almanackor till försäljning samt kontorsuppgifter som kopiering, laminering med mera. Vi samarbetar med företag som vi utför arbete åt, både på Carma och ute på företaget.

Tidning
Carma ansvarar för tidningen Contakt, skriver artiklar, fotograferar, intervjuar samt redigerar och publicerar.

Friskvård och hälsa
Avslappning, träning, promenader och andra aktiviteter. Alla har olika sätt att må bra. Vi ser över din tillvaro och tillsammans hittar vi strategierna som fungerar för dig!

Grönkvist
Att få ekonomin att gå ihop kan vara en utmaning. Grönkvist är en studiecirkel på 16 tillfällen där vi diskuterar strategier för en hållbar vardagsekonomi och mycket annat som gör tillvaron enklare.

Jobbkoll
Undersök en bransch, ett företag eller specifika arbetsuppgifter. Häng med på studiebesök och prova-på-praktik samt få information från våra kollegor på Företagsplatser.

Att-göra-lista
På Carma kan du få sådant gjort som du behöver fixa, men som inte blir av hemma. Du kan till exempel plugga till körkort eller andra studier. Du får stöd och tips för att komma igång med saker på din att-göra-lista.

Om du vill ha din sysselsättning på ett företag

Att arbeta på Carma kan vara det första steget mot att komma ut på arbetsmarknaden. Du får stöd hela vägen för att stärka de färdigheter du behöver för att klara av ett arbete. När du känner dig redo, kan du påbörja en planering tillsammans med personal från Företagsplatser som finns i samma lokaler som Carma.

Carma

Typ: Daglig verksamhet LSS

Utförare: Västerås stad

Adress: Pilgatan 8A

Telefonnummer: 021-39 32 45

Hitta hit

Busslinje: 1
Närmaste hållplats: Retortgatan

Det är inte långt att gå från "Röda torget" där flera andra linjer stannar. Hållplatserna vid "Röda torget" heter Pilgatan.