Kasernen

Friskvård och aktiviteter i en strukturerad miljö!

Kasernen vänder sig till personer med autism som behöver en lugn, tydlig och strukturerad arbetsplats. Vi ägnar oss åt friskvård, ibland går vi till affären eller biblioteket eller lämnar post. På sommaren går vi ner till hamnen eller fikar i vår trädgård.

Exempel på aktiviteter:

  • promenera tillsammans
  • delta i läsgrupper
  • titta på film
  • arbeta vid dator och surfplatta
  • arbeta praktiskt i köket med till exempel bakning
  • musik, i grupp eller individuellt och de som vill kan dansa

Arbetshandledare från Daglig verksamhet finns med och stöttar dig så att du får arbetsuppgifter efter dina förutsättningar och kan utvecklas.

Flera personer går en promenad.

Kasernen är en aktivitetsgrupp.

Aktivitetsgrupp passar dig som uppskattar aktiviteter och upplevelser som utgår från dina behov. Det finns arbetshandledare som stöttar dig för att du ska kunna utvecklas och få en meningsfull dag.

Om du har behov av en tydlig struktur och en anpassad kommunikation så stödjer och assisterar vi dig med det. Vi anpassar aktiviteter så de passar dig och vårt mål är att du ska må bra och öka din självständighet. Aktivitetsgrupperna erbjuder en meningsfull verksamhet med utveckling, trygghet, gemenskap och stimulans.

Vi har drygt 20 aktivitetsgrupper med olika inriktningar. Det kan vara allt från skapande, teater, loppis och demontering till sinnesstimulering och taktila upplevelser.

Bild tagen utomhus vid Kasernen. 

Kasernen

Typ: Daglig verksamhet LSS

Utförare: Västerås Stad

Adress: Kaserngatan 18

Telefonnummer: 021 - 39 22 67

@vasteras.se

Hitta hit

Busslinje: 3
Närmaste hållplats: Södergården