Pilgatan

Gemenskap och eget arbete i kontorsmiljö!

På Pilgatan kan du ägna dig åt olika aktiviteter i en lugn miljö. Vi arbetar mot och inspirerar till en hälsosam livsstil. Detta gör vi bland annat genom avslappnings- och rörelseövningar samt diskuterar ämnen som till exempel hur vi gör för att må bra. Detta blandar vi upp med skapande aktiviteter där vi uppmuntrar det kreativa i dig.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • arbeta vid dator med att skriva texter, göra bildrecept eller utforma egna projekt
  • skapande aktiviteter som att handarbeta eller måla

Arbetshandledare från Daglig verksamhet finns med och stöttar dig så att du får arbetsuppgifter efter dina förutsättningar och kan utvecklas.

Person som handarbetar. 

Pilgatan är en aktivitetsgrupp

Aktivitetsgrupp passar dig som uppskattar aktiviteter och upplevelser som utgår från dina behov. Det finns arbetshandledare som stöttar dig för att du ska kunna utvecklas och få en meningsfull dag.

Om du har behov av en tydlig struktur och en anpassad kommunikation så stödjer och assisterar vi dig med det. Vi anpassar aktiviteter så de passar dig och vårt mål är att du ska må bra och öka din självständighet. Aktivitetsgrupperna erbjuder en meningsfull verksamhet med utveckling, trygghet, gemenskap och stimulans.

Vi har drygt 20 aktivitetsgrupper med olika inriktningar. Det kan vara allt från skapande, teater, loppis och demontering till sinnesstimulering och taktila upplevelser.

Person sitter och skriver vid en dator. 

Pilgatan

Typ: Daglig verksamhet LSS

Utförare: Västerås Stad

Adress: Pilgatan 8A (b.v.)

Telefonnummer: 021 - 39 84 69

@vasteras.se

Hitta hit

Busslinje: 1
Närmaste hållplats: Retortgatan

Det är inte långt att gå från "Röda torget" där flera andra linjer stannar. Hållplatsen heter då Pilgatan.