Stallhagen

Upplevelser, sinnestimulering och aktiviteter på dina villkor!

På Stallhagen finns olika arbetsgrupper för dig med betydande behov av struktur och tydlighet. Vi ser till dina resurser och behov så att du ska få en bra dag och utvecklas efter dina förutsättningar. Vi använder oss av Sherebornemetoden för kommunikation genom rörelse samt att vi har inredda rum efter Snoezelenmetoden med bland annat vattensäng och massage. Vi använder stödtecken och bildkommunikation.

Exempel på aktiviteter:

  • fysisk aktivitet inomhus och utomhus, till exempel promenader i den vackra omgivningen
  • lyssna på musik, sjunga, dansa och högläsning
  • skapande aktiviteter som att pyssla och måla
  • praktiska köksaktiviteter som att diska och duka
  • dator och surfplatta
  • hjälpa till med tvätten
  • hoppa studsmatta och gunga eller plocka bär och fika i den fina trädgården

Arbetshandledare från Daglig verksamhet finns med och stöttar dig så att du får arbetsuppgifter efter dina förutsättningar och kan utvecklas.

En person skjutsar en person i rullstol. 

Stallhagen är en aktivitetsgrupp

Aktivitetsgrupp passar dig som uppskattar aktiviteter och upplevelser som utgår från dina behov. Det finns arbetshandledare som stöttar dig för att du ska kunna utvecklas och få en meningsfull dag.

Om du har behov av en tydlig struktur och en anpassad kommunikation så stödjer och assisterar vi dig med det. Vi anpassar aktiviteter så de passar dig och vårt mål är att du ska må bra och öka din självständighet. Aktivitetsgrupperna erbjuder en meningsfull verksamhet med utveckling, trygghet, gemenskap och stimulans.

Vi har drygt 20 aktivitetsgrupper med olika inriktningar. Det kan vara allt från skapande, teater, loppis och demontering till sinnesstimulering och taktila upplevelser.

Två personer i ett rum för massage.

Stallhagen

Typ: Daglig verksamhet LSS

Utförare: Västerås Stad

Adress: Backgatan 12

Telefonnummer: 021 - 39 01 36

@vasteras.se

Hitta hit

Busslinje: 1, 3 eller 4
Närmaste hållplats: Oxbacken