Öppet hus på Västerås kulturskola
Kulturskolan visar upp sin verksamhet.
Du som är 20 år eller yngre och har ett beroende eller missbruk kan få hjälp på mottagningen Iris. Även du som är förälder kan kontakta mottagningen för att få rådgivning och stöd.
På mottagningen Iris kan du få information, rådgivning och behandling mot alkohol- och narkotikamissbruk. Vi kan också göra sociala, medicinska och psykiatriska bedömningar av dig och din situation. Det kostar ingenting att få hjälp och du kan själv kontakta oss och boka en tid. All vår personal har tystnadsplikt.
Alla som bor i Västerås och är 20 år eller yngre kan få hjälp på Iris. För att du som är under 15 år ska kunna få behandling krävs det dock att stadens socialkontor har gjort en utredning och att det finns ett biståndsbeslut. Även du som är förälder eller vårdnadshavare till ett barn med missbruksproblem kan komma hit och få stöd och råd.
Du kan komma hit själv, eller tillsammans med en kompis eller en förälder om du föredrar det. Ring gärna och boka en tid innan eftersom vi har oregelbundna arbetstider och inte alltid har möjlighet att ta emot spontana besök. Om du inte vill ringa själv kan du be någon du litar på att göra det åt dig. Om du är under 18 år kommer vi att behöva kontakta dina föräldrar/vårdnadshavare och involvera dem i insatserna. Även för dig som är över 18 år är det önskvärt om dina föräldrar är delaktiga, men det är du som bestämmer.
Vi gör alltid en bedömning om våra insatser är tillräckliga eller om det behövs en utredning och beslut om bistånd.
Det förebyggande arbetet med barn och ungdomar samt deras föräldrar bedrivs av dem som i vardagen möter målgrupperna, det vill säga skola och fritidssektor. Den alkohol- och narkotikaförebyggande verksamheten är knuten till den centrala skolhälsovården.
För mer information om Västerås stads förebyggande arbete mot droger, kontakta samordnaren för alkohol- och narkotikaprevention.
Kontaktcenter sociala frågor.
Besöksadress: Ingenjör Bååths gata 5. Alternativt Stora gatan 23 om du redan har kontakt med en socialsekreterare.
Telefon: 021- 39 00 00
Iris erbjuder information, rådgivning och stöd till ungdomar upp till 20 år och deras föräldrar i missbruksfrågor.
Sigurdsgatan 21, våning 10
Telefon: 021-39 25 51
Samordnare alkohol- och narkotikaprevention
För mer information om Västerås stads förebyggande arbete mot droger, kontakta samordnaren.
Telefonnummer: 021 - 39 78 51
E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.
Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.
Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.