Visa sökformulär

Frivilliga i samband med corona/covid-19

På den här sidan har vi samlat information för dig som vill hjälpa till eller är 70 år eller äldre och behöver hjälp i samband med corona/covid-19.

Vill du hjälpa till eller engagera dig?

Vi får flera frågor från personer som på olika sätt vill hjälpa till. Västerås stads frivilliga resursgrupp har uppdraget att samordna och samverka med de frivilliga engagemang som nu startar i Västerås kommun. Du kontaktar FRG enklast via deras facebooksida.

Västerås frivilliga resursgrupp – FRG på Facebooklänk till annan webbplats

Hjälp med att handla

Om du är 70 år eller äldre, bor i ordinärt boende och inte kan få hjälp av människor i din närhet eller andra frivilliga engagemang, kan du få hjälp av Västerås stads frivilliga resursgrupp (FRG). Behöver du hjälp med att handla livsmedel kan du ringa till Västerås stads kontaktcenter på telefonnummer 021-39 27 25. Våra telefontider är måndag-fredag klockan 07.30-17.00.

Tjänsten i sig är gratis, men dina varor betalar du själv. När du tagit kontakt med oss genom telefonnumret kommer vi ge dig information om hur våra frivilliga kommer identifiera sig och hur du betalar för dina varor. Vi vill att du ska känna dig säker när du använder tjänsten.

Skänka gåvor

Om du vill skänka en gåva till någon av Västerås stads verksamheter så kontaktar du Västerås stads frivilliga resursgrupp (FRG). Du kontaktar FRG enklast via deras facebooksida.

Västerås frivilliga resursgrupp – FRG på facebooklänk till annan webbplats

Här anmäler du ditt intresse som resursstöd

Just nu är det viktigare än någonsin att vi tar ansvar, samarbetar och visar omtanke för varandra. Till följd av utbrottet av corona/covid-19 öppnar vi därför en funktion där du som kan och vill hjälpa till kan skicka in en intresseanmälan.

Om du blir aktuell för ett uppdrag som resursstöd hör vi av oss till dig med mer information. Du som vill anmäla intresse ska inte tillhöra någon riskgrupp. Läs mer om riskgrupper på Folkhälsomyndighetens webbplats: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/länk till annan webbplats.

Här anmäler du ditt intresse för att hjälpa till som resursstöd: länk till intresseanmälanlänk till annan webbplats

Vi är väldigt tacksamma för det intresse många frivilliga visar i den rådande situationen!

Hjälpte informationen på denna sida dig?