Visa sökformulär

Frivilliga i samband med covid-19

På den här sidan har vi samlat information för dig som vill hjälpa till eller är 70 år eller äldre och behöver hjälp i samband med covid-19.

Vill du hjälpa till eller engagera dig?

Vi får flera frågor från personer som på olika sätt vill hjälpa till. Västerås stads frivilliga resursgrupp har uppdraget att samordna och samverka med de frivilliga engagemang som nu startar i Västerås kommun. Du kontaktar FRG enklast via deras facebooksida.

Västerås frivilliga resursgrupp – FRG på Facebook Länk till annan webbplats.

Behöver du hjälp med att handla?

Den 1 november upphör frivilliga resursgruppens uppdrag med att hjälpa dig som är 70 år eller äldre,att handla. Anledningen till beslutet är ett EU-direktiv som förbjuder betalning med signatur. 

De sista livsmedels leveranserna genomförs under onsdag och torsdag vecka 44.

Skänka gåvor

Om du vill skänka en gåva till någon av Västerås stads verksamheter så kontaktar du Västerås stads frivilliga resursgrupp (FRG). Du kontaktar FRG enklast via deras facebooksida.

Västerås frivilliga resursgrupp – FRG på facebook Länk till annan webbplats.

Här anmäler du ditt intresse som resursstöd

Just nu är det viktigare än någonsin att vi tar ansvar, samarbetar och visar omtanke för varandra. Till följd av utbrottet av covid-19 öppnar vi därför en funktion där du som kan och vill hjälpa till kan skicka in en intresseanmälan.

Om du blir aktuell för ett uppdrag som resursstöd hör vi av oss till dig med mer information. Du som vill anmäla intresse ska inte tillhöra någon riskgrupp.

Information om riskgrupper, Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.

Intresseanmälan för att hjälpa till som resursstöd Länk till annan webbplats.

Vi är väldigt tacksamma för det intresse många frivilliga visar i den rådande situationen!