Visa sökformulär

Frivilliga i samband med covid-19

På den här sidan har vi samlat information för dig som vill hjälpa till eller är 70 år eller äldre och behöver hjälp i samband med covid-19.

Vill du hjälpa till eller engagera dig?

Vi får flera frågor från personer som på olika sätt vill hjälpa till. Västerås stads frivilliga resursgrupp har uppdraget att samordna och samverka med de frivilliga engagemang som nu startar i Västerås kommun. Du kontaktar FRG enklast via deras facebooksida.

Västerås frivilliga resursgrupp – FRG på Facebooklänk till annan webbplats

Behöver du hjälp med att handla?

Om du är 70 år eller äldre eller tillhör en annan riskgrupp, bor i ordinärt boende och inte kan handla via digitala butiker eller få hjälp av människor i din närhet eller andra sätt exempelvis frivilliga engagemang, kan du få hjälp av Västerås stads frivilliga resursgrupp (FRG). Behöver du hjälp med att handla livsmedel kan du ringa till Västerås stads kontaktcenter på telefonnummer 021-39 27 25. Våra telefontider är måndag-fredag klockan 07.30-17.00.

Tjänsten i sig är gratis, men dina varor betalar du själv. När du tagit kontakt med oss genom telefonnumret kommer vi ge dig information om hur våra frivilliga kommer identifiera sig och hur du betalar för dina varor. Vi vill att du ska känna dig säker när du använder tjänsten.

Förändringar kring hjälpen Inköpsstöd till Riskgrupp +70

Från den 1 september kommer tiderna för när Frivilliga Resursgruppen (FRG) levererar varor att förändras.

Under perioden 1 september till 1 oktober kommer FRG att leverera varor på torsdagar och fredagar.
FRG kommer under den perioden att ta kontakt antingen onsdag, torsdag eller fredag, och komma med dina varor antingen torsdag eller fredag.

När det gäller perioden 1 oktober till den 13 november kommer FRG att leverera varor endast under fredagar. Då kommer kontakten att tas torsdagar och fredagar. Notera att sista dagen för beställning är 11 november.

De dagar du kan ringa in din beställning fram till den 11 november är måndagar, tisdagar och onsdagar mellan klockan 08:00 – 12:00. Telefonnumret är som tidigare 021-39 27 25.

Förändringen beror på att Västerås stad successivt kommer att avveckla FRGs uppdrag med att hjälpa personer med att handla.

13 november kommer stödet att göra inköp att upphöra. Då behöver du se till att du får hjälp med inköp på annat sätt. Kanske kan någon i din närhet hjälpa till, eller kanske kan du handla via internet? Det finns också möjlighet att ansöka om biståndsbeslut för hjälp med inköp. Om du undrar något kring allt detta kan du alltid fråga oss nästa gång du ringer in din beställning.

 

 

Vill du anmäla dig till att hjälpa till med att plocka matvaror?

Frivilliga Resursgruppen (FRG) i Västerås behöver hjälp med att plocka ihop matkassar åt personer 70+ eller som tillhör en annan riskgrupp. FRG ansvarar för all samordning som betalning och transport till behövande, men behöver hjälp av personer som kan plocka ihop matvarorna. Matvarorna plockas i regel varje dag klockan 09.00 på Ica Maxi Hälla eller Ica Maxi Erikslund. Om du vill och kan hjälpa till med detta är du välkommen att anmäla dig.

Anmälan för att hjälpa till med att plocka matvarorlänk till annan webbplats

FRG kommer lägga upp behov av matvaruplock löpande i systemet, och där kan du se när och hur du kan hjälpa till. Ditt engagemang är viktigt och tillsammans kan vi hjälpa till att minimera smittspridning för riskgrupper. Att hjälpa till med att plocka matvaror är ideellt och därför betalas ingen ersättning ut.

Skänka gåvor

Om du vill skänka en gåva till någon av Västerås stads verksamheter så kontaktar du Västerås stads frivilliga resursgrupp (FRG). Du kontaktar FRG enklast via deras facebooksida.

Västerås frivilliga resursgrupp – FRG på facebooklänk till annan webbplats

Här anmäler du ditt intresse som resursstöd

Just nu är det viktigare än någonsin att vi tar ansvar, samarbetar och visar omtanke för varandra. Till följd av utbrottet av covid-19 öppnar vi därför en funktion där du som kan och vill hjälpa till kan skicka in en intresseanmälan.

Om du blir aktuell för ett uppdrag som resursstöd hör vi av oss till dig med mer information. Du som vill anmäla intresse ska inte tillhöra någon riskgrupp.

Information om riskgrupper, Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats

Intresseanmälan för att hjälpa till som resursstödlänk till annan webbplats

Vi är väldigt tacksamma för det intresse många frivilliga visar i den rådande situationen!

Debug

Tack för din återkoppling!