Visa sökformulär

Undersökning om trygghet

3-16 oktober genomför vi en undersökning om trygghet. Har du fått ett sms med inbjudan om att vara med? Då är du en av de västeråsare som får möjlighet att svara på vår undersökning.

Vi genomför undersökningen för att ta reda på hur vanligt det är att boende i Västerås känner sig trygga eller otrygga. Vi vill också ta reda på om det finns platser i kommunen som upplevs särskilt otrygga. Resultaten hjälper oss att prioritera var vi behöver fler trygghetsskapande insatser.

Vem får undersökningen och hur fungerar det

Undersökningen skickas till slumpvis utvalda västeråsare mellan 16 och 84 år. Den pågår 3-16 oktober och skickas ut via sms med Västerås stad som avsändare.

Du kan bara svara på undersökningen en gång och du kan inte låta någon annan svara. Det tar cirka 5-10 minuter att svara på undersökningen. Om du får en påminnelse har du inte svarat på hela enkäten eller glömt att skicka in den.

Om du inte vill svara på enkäten klickar du på länken där du avböjer deltagande. Om du klickar på avböj får du inga påminnelser.

De som svarar på hela enkäten och skickar in sina svar är med i utloggningen av en iPhone SE 64 GB, värde cirka 5 690 kronor.

Hantering av dina svar

Det är frivilligt att svara på undersökningen och du kan avbryta när du vill. Dina svar kommer till oss först när du slutfört hela enkäten. Vi visar inte dina personliga svar för någon obehörig.

Resultaten av undersökningen presenteras alltid på gruppnivå och enskilda personers svar syns inte.

Resultat från undersökningen

Här kan du se de övergripande resultaten när vi sammanställt undersökningen.

Kontakta oss

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med alla dina kommunala frågor.

Besöksadress: Stadshusentrén, Fiskartorget
Öppettider: Vardagar klockan 08.00-16.30.

E-post: kontaktcenter@vasteras.se Telefonnummer: 021-39 00 00

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

  • Sista chansen att nominera till Pedagogiska priset och Skolledarpriset 2022!

    Senast 16 oktober kan du nominera. Vem ska få årets pris? Föreslå dina favoriter till Pedagogiska priset och Skolledarpriset. Pedagogiska priset går till skickliga pedagoger inom förskola och skola. Skolledarpriset går till framstående rektorer. Nu kan du föreslå vem du tycker ska få utmärkelserna i...

  • Spräningsarbeten i Tillberga

    I samband med att Västerås stad och Mälarenergi börjat förbereda de nya tomterna vid Semaforvägen upptäckte vi berg som hindrar fortsatt arbete. Vi behöver därför genomföra sprängningsarbeten för att åtgärda detta. Sprängningsarbetena startade i slutet av vecka 39 och beräknas pågå till och med veck...