Visa sökformulär

ReCO2 till jobbet

Varje år anordnar Västerås stad kampanjen "Gå och cykla till jobbet". Nu byter den namn till "ReCO2 till jobbet" för att återspegla att det finns många sätt som är hälsosamt, hållbart och/eller klimatsmart.

Kampanjen ReCO2 till jobbet

Kampanjen, som uttalas "reko till jobbet", handlar om att motivera alla västeråsare att göra aktiva och klimatsmarta resor till jobbet. Du som deltar i kampanjen är med i utlottningen av en Hövding3 samt fem goodiebags med bra-att-ha-saker för dina aktiva resor.

Vad är en reko resa?

Jo, det är en resa som är bra för din hälsa och för klimatet. En reko resa kan med fördel vara gång/löpning eller cykling (gäller även elcykel), men även inlines, skateboard eller med kollektivtrafik. En resa med bil är inte reko.

I och med den rådande pandemin är det många som arbetar hemifrån, och det finns rekommendationer från Folkhälsomyndigheten gällande resor i kollektivtrafiken att ta hänsyn till. Årets ReCO2 till jobbet är därför lite speciell.

Du som arbetar hemifrån kan självklart vara med i kampanjen om du börjar din arbetsdag med en reko resa, till exempel genom att ta en uppfriskande promenad eller cykeltur.

För dig som måste resa med kollektivtrafiken är det viktigt att du följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Har du möjlighet att välja ett annat färdsätt som är reko vill vi uppmuntra dig att göra det.

Så här fungerar ReCO2 till jobbet

Illustration Reko till jobbet kampanj
Bild hjälm
  • Anmäl dig till kampanjen genom att lämna ditt mobilnummer nedan.
  • Det finns inga bestämda avstånd för dina reko-resor. Du behöver alltså inte komma upp i ett visst antal kilometer för att kunna vara med.
  • När kampanjen är slut får du ett sms med en länk där du svarar på några enkla frågor om ditt deltagande. Du behöver inte föra dagbok över hur många reko-resor du genomför under kampanjtiden. Genom att svara på frågorna är du med i utlottningen av priserna i kampanjen, en Hövding3 och fem goodiebags.

Kampanjen pågår mellan den 12 april och 9 maj.

Anmäl dig till kampanjen

Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter. Genom att vara med i kampanjen samtycker du att Västerås stad behandlar dina personuppgifter.

Läs mer om vår behandling av dina personuppgifter.

Du kan när som helst avregistrera dig från tjänsten genom att klicka i "Avregistrera mobilnummer" och ange numret på samma sätt som vid registrering. Det vill säga, ange ditt mobilnummer i rak följd, utan landskod, mellanslag eller bindestreck. Till exempel 0701234567.

Hantera prenumeration

Har du några frågor om ReCO2 till jobbet?

Hör av dig till Marie Pellas, planerare inom hållbar mobilitet, se uppgifter under "kontakta oss" nedan.

Vill du få våra uppdateringar?

Prenumerera gärna på våra uppdateringar från sidan Hållbar mobilitet. Då får du ett mejl varje gång vi drar igång nya aktiviteter eller kampanjer.

Anmäl dig till våra utskick från sidan Hållbar mobilitet

Kontakta oss

Marie Pellas

Planerare inom hållbar mobilitet

Telefonnummer 021-39 25 33