SM-veckan i Västerås 2024

Upplev spänningen när de bästa atleterna i 28 olika idrotter gör upp om SM-titlarna den 26–30 juni. Sommarens stora idrottsevenemang äger rum mitt i Västerås.

Under veckan kan du se tävlingar runt om i staden och vid Mälarens strand, upptäcka nya spännande idrotter och själv prova på roliga och inspirerande aktiviteter. Det mesta är gratis, lätt att ta sig till och alla är välkomna!

På den här webbplatsen hittar du information om trafiken under SM-veckan, var du kan parkera, kartor över tävlingsområdena och hur Västerås stad jobbar med evenemanget. Prenumerera gärna på uppdateringar genom att ange din mejladress i formuläret längst ner. Då får du ett mejl när vi gör större uppdateringar på sidan.

Här intill finns en länk till SM-veckans egen webb där du hittar hela programmet för SM-veckan i Västerås, kan lära dig mer om alla idrotterna och följa resultaten. Allra bäst överblick får du som är på plats om du laddar ner SM-veckans app. Där kan du hjärtmarkera dina favoritaktiviteter och hitta erbjudanden från lokala företag.

Vi är flera arrangörer som berättar om idrotterna och arrangemanget i våra olika kanaler. Det mesta publiceras även i evenemanget på Facebook. Följ det så får du koll på vad som händer.

Ladda ner SM-veckans app!

Evenemanget på Facebook

Trygghetsnumret 021-39 39 00

Kontaktpersoner för SM-veckan i Västerås

Nyheter inför SM-veckan

 • 4 juli 2024

  Tusen tack för fantastiska dagar!

  Vilken SM-vecka vi fick i Västerås! Tack till dig som på ett eller annat sätt var en del av den stora folkfesten.

 • 30 juni 2024

  Söndagens streetbasket flyttas till Kristiansborgshallen

  Redan söndag och SM-veckans sista dag. Det är nu kampen om de sista medaljerna ska avgöras. Streetbasket 3x3 fick en dag med strålande solsken på lördagen, men när nu väderleksrapporterna varnar för regn har tävlingsledningen beslutat att flytta söndagens matcher till Kristiansborgshallen, Sångargatan 1.

 • 27 juni 2024

  Att tänka på inför fredag 28 juni

  Vi har haft en nästan tropisk värme med strålande solsken och klarblå himmel de två första dagarna av SM-veckan. Men nu visar väderprognosen att det kan bli åskväder och regn under fredagen. Det innebär att fredagens basketmatcher på Färjkajen flyttas till lördag och andra idrotter, som sker utomhus, kan behöva ändra sina tider eller göra pauser tills ovädret har dragit förbi.

 • 26 juni 2024

  Känn dig trygg under SM-veckan!

  021-39 39 00 – det är trygghetsnumret du ska lägga in i mobilen om du planerar att besöka centrala Västerås den här veckan, när SM-veckan och Västerås Cityfestival bjuder in till stor folkfest.

Se mer nyheter relaterade till SM-veckan 2024

Vill du ha ett mejl när något nytt publiceras om SM-veckan?

Hantera prenumeration

 

Prenumerera gärna på våra uppdateringar om SM-veckan. Vi sparar och använder mejladressen i syfte att skicka ut information när vi uppdaterar sidan.

Därför behöver vi ditt samtycke
Västerås stad, nämnden för idrott, fritid och förebyggande, behöver ditt samtycke för att behandla dina personuppgifter. Personuppgiften, som i detta fall består av din mejladress, kommer att samlas in via denna sidan och användas för att skicka ut information när det sker större uppdateringar på sidan båtliv och hamnar.

Du avgör själv om du vill lämna ut personuppgifter i form av din mejladress. Uppgifterna kommer att behandlas internt på Kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen. Eftersom sidan SM-veckan uppdateras kontinuerligt så kommer dina personuppgifter (i form av din mejladress) att sparas och behandlas tillsvidare. Vid större tekniska uppdateringar så kan Västerås stad, nämnden för idrott, fritid och förebyggande, välja att radera prenumerationsfunktionen från sidan och därmed samtliga personuppgifter som samlats in via denna sida. Du kommer då vanligtvis bli informerad om detta i förväg. Du kan dock när som helst återkalla ditt samtycke. Läs mer om dina rättigheter via länken nedan.

Samtycke
Genom att under "Prenumerera på viktig information" klicka i ”Prenumerera”, sen skriva in din mejladress och slutligen klicka på ”ok” så samtycker du till att Västerås stad, nämnden för idrott, fritid och förebyggande, får behandlar personuppgifter om dig i enlighet med ovanstående text.

Du kan när som helst avregistrera dig från tjänsten genom att klicka i "Avsluta prenumeration" och ange din mejladress på samma sätt som vid registrering.