Visa sökformulär

Carlforsska gymnasiet

Carlforsska gymnasiet byggs ut och blir största gymnasieskolan i Västerås.

Månadsbrev mars

  • Fläktrummets stomme monteras klart första veckan i mars
  • Byggkranen plockas ner under andra veckan i mars
  • Takarbeten startar
  • Gångbron är på plats och diverse arbeten börjar i E-huset och i gångbron
  • Vecka 10 är sista veckan som en bit av gatan är avstängd. Förhoppningen är att resterande leveranser ska komma in ändå.

Om projektet

Carlforsska gymnasiet får en ny skolbyggnad i två våningar. I byggnaden ska det bli plats för gymnasiesärskolan Lidmanska som idag finns i universitets lokaler i närheten. Dessutom ska det bli lokaler till bland annat ekonomi- och handelsprogrammet.

När bygget står klart kommer hela skola rymma 1700 elever.

Dagens skolgård renoveras. Den får bl a en scen, basketplan och utegym. Asfalten som innehåller en del miljöfarligt material byts ut.

Preliminär tidplan

September 2022 Det officiella första spadtaget symboliserar byggstarten.

Hösten 2022 Markarbetet och den första gjutningen startar.

Våren 2023 Husstommen och fasaden på huset kommer på plats.

Maj 2024 Slutbesiktning.

Prenumerera på information

Vill du få ett meddelanden om det händer något nytt? Prenumerera gärna på våra uppdateringar genom att ange din e-postadress i fältet nedan. Vi sparar och använder mejladressen i syfte att skicka ut information när vi uppdaterar sidan. Observera! Avsändaren heter Sitevisionproduktion@vasteras.se och ämnet Carlforsska gymnasiet.

Tänk på att anmälan innebär att du samtycker till att vi får hantera en av dina personuppgifter (i detta fall din mejladress) för att göra utskick. Läs därför samtyckestexten nedan innan du anmäler dig.

Hantera prenumeration

Därför behöver vi ditt samtycke
Västerås stad, tekniska nämnden, behöver ditt samtycke för att behandla dina personuppgifter. Personuppgiften, som i detta fall består av din mejladress, kommer att samlas in via denna sida och användas för att skicka ut information när det sker uppdateringar på sidan Carlforsska gymnasiet.

Du avgör själv om du vill lämna ut personuppgifter i form av din mejladress. Uppgifterna kommer att behandlas internt på teknik- och fastighetsförvaltningen. Eftersom sidan Carlforsska gymnasiet uppdateras kontinuerligt kommer dina personuppgifter (i form av din mejladress) att sparas och behandlas tillsvidare. Vid större tekniska uppdateringar kan Västerås stad, tekniska nämnden, välja att radera prenumerationsfunktionen från sidan och därmed samtliga personuppgifter som samlats in via denna sida. Då kommer då vanligtvis bli informerad om detta i förväg. Du kan dock när som helst återkalla ditt samtycke. Läs mer om dina rättigheter via länken nedan.

Samtycke
Genom att under "Prenumerera på viktig information" klicka i ”Prenumerera”, sen skriva in din mejladress och slutligen klicka på ”ok” så samtycker du till att Västerås stad, tekniska nämnden, får behandlar personuppgifter om dig i enlighet med ovanstående text.

Du kan när som helst avregistrera dig från tjänsten genom att klicka i "Avsluta prenumeration" och ange din mejladress på samma sätt som vid registrering.