Visa sökformulär

Parkera i Västerås

Vill du veta var du kan parkera och vad det kostar? I parkeringskartan nedan ser du var våra parkeringsplatser finns. Klicka på prickarna i kartan för att se avgifter och zonkoder. Lite längre ner på sidan kan du läsa mer om parkeringshusen Däcket, Dockan och Klippan.

Sänkt parkeringsavgift i delar av Västerås city

För att underlätta för cityhandeln blir det fortsatt lågt pris för parkering i röd zon. Priset är 1 krona per timme under de två första timmarna. Därefter gäller normal taxa, 30 kronor per timme.

Priset gäller endast vid betalning via Easypark-appen, inte med kort eller mynt. Den låga parkeringsavgiften gäller till och med den 10 januari nästa år.

Avgiftsfri parkering på Bryggeritomten

Det är också avgiftsfritt att parkera på Bryggeritomten under följande datum: den 21/11, 28/11, 5/12, 12/12, 19/12, 21-24/12, 28-31/12, 2/1, 4-5/1 och 7-9/1.

Dessutom blir det avgiftsfritt på lördagar från den 16 januari till 31 mars 2021, se rödmarkerat område i kartan.

Biskopsgränd berörs inte.

Karta över parkeringen som ligger intill Västra Ringvägen, bortanför Biskopsgränd.

På Bryggeritomten, se det rödmarkerade område på kartan, blir det avgiftsfritt på lördagar, från den 16 januari till 31 mars 2021.

Parkeringskarta

Kartan nedan visar information om:

 • Var du kan parkera
 • Vad det kostar att parkera
 • Hur du kan betala
 • Vilka tider det kostar att parkera
 • Vilken zon parkeringen tillhör
 • Vilken zonkod som kan användas i easypark appen
 • Var parkeringsautomaterna är placerade

Tänk på att kontrollera skyltningen när du parkerar

Det är alltid parkeringsvillkoren på plats som gäller. Observera även att det finns privata parkeringar som inte Västerås stad äger, och då gäller inte dessa zoner.

Parkeringskartanlänk till annan webbplats

Vill du söka ett parkeringstillstånd?

Du kan söka parkeringstillstånd för boende, nyttofordon, poolkort eller rörelsehindrade. Du kan också behöva söka tillstånd för att få parkera nära entrén vid flytt. Läs mer om vad som gäller och om hur du ansöker om de olika tillstånden.

Parkeringstillstånd

Klicka på punkterna i kartan för att bland annat se parkeringsavgifter

Markparkering

I Västerås finns det fyra olika zoner för vår markparkering: röd, gul, blå och vit. Easy park appens zonkod framgår i parkeringskartan.

Parkeringskartanlänk till annan webbplats

Röd zon

I röd zon betalar du olika mycket beroende på hur många timmar du står.
Första timmen kostar 18 kronor i timmen.
Andra timmen kostar 24 kronor i timmen.
Tredje timmen (och resterande timmar) kostar 30 kronor per timme. Avgiftstiden är vardagar klockan 9-19. Lördagar och dag före röd dag klockan 9-16. Resterande tid är avgiftsfri. Det går bra att köpa direkt i automaten med betalkort eller i Easy park appen. 

Gul zon

I gul zon betalar du 14 kronor i timmen.
Avgiftstiden är vardagar klockan 9-18. Lördag och dag före röd dag klockan 9-15. Resterande tid är avgiftsfri.
Du kan också köpa en 30-dagarsbiljett för 700 kronor i månaden. Det går bra att köpa direkt i automaten med betalkort eller i Easy park appen.

Blå zon

I blå zon betalar du 6 kronor i timmen.
Avgiftstiden är vardagar klockan 9-18. Lördag och dag före röd dag klockan 9-15. Resterande tid är avgiftsfri.
Du kan också köpa en 30-dagarsbiljett för 600 kronor i månaden. Det går bra att köpa direkt i automaten med betalkort eller i Easy park appen.

Vit zon

I vit zon betalar du 4 kronor i timmen.
Avgiftstiden är vardagar klockan 9-18. Lördag och dag före röd dag klockan 9-15. Resterande tid är avgiftsfri.
Du kan också köpa en 30-dagarsbiljett för 350 kronor i månaden. Det går bra att köpa direkt i automaten med betalkort eller i Easy park appen. 

Parkera din husbil

Vill du besöka vår fina stad? Du får parkera på befintliga parkeringsplatser om det inte finns särskilda villkor på skyltar som säger något annat. Det är viktigt att du följer generella parkeringsregler och att din husbil får plats innanför markerad plats. Tänk på att en sådan parkering inte är avsedd för övernattning. För övernattning hälsar vi dig välkommen till ställplatsen för husbilar vid Västerås gästhamn, samt till campingplats First Camp Västerås-Mälaren.

Parkeringshus

 

Däcket

Parkeringshuset Däcket finns på Öster Mälarstrand och har 440 parkeringsplatser. Avgiftstiden är dygnet runt, alla dagar.

Här betalar du 14 kronor i timmen klockan 8-20 och 4 kr i timmen klockan 20-8. Du kan också köpa en 30-dagarsbiljett för 1000 kronor. Det går bra att köpa direkt i automaten eller i Easy park appen. Observera Däckets koder vid betalning i app.

Längst ner i Däcket, med infart från Notuddsallén, hittar du vårt
abonnemangsgarage där du kan parkera bekvämt inomhus årets alla dagar. Det är ett låst garage för kunder som tecknar ett parkeringsavtal.

Från 1 september 2020 kommer Mälarenergi att tillhandahålla elbilsladdning i parkeringshuset.

Hyr parkering


Parkeringshuset Däcket. Illustration: Fojab arkitekter.

Parkeringshuset Däcket. Illustration: Fojab arkitekter.

Dockan

Runt årsskiftet 2020/2021 öppnar vi parkeringshuset Dockan. Det ligger ett kvarter ifrån parkeringshuset Däcket längs Öster Mälarstrands allé. Här blir det över 400 breda parkeringsplatser. Parkeringshuset är öppet för alla, och det finns även ett mindre låst garage för kunder som tecknar ett parkeringsavtal. Mälarenergi kommer att tillhandahålla elbilsladdning.

Avgiften är 14 kronor i timmen klockan 8-20 och 4 kr i timmen klockan 20-8. Du kan också köpa en 30-dagarsbiljett för 1000 kronor. Avgiftstiden är dygnet runt, alla dagar.

Vill du förboka en plats?

Under hösten öppnar vi möjligheten att ställa sig i kö för en parkeringsplats i abonnemangsgaraget. Mejla din intresseanmälan till vasterasparkeringsab@vasteras.se


Parkeringshuset Dockan. Illustration: Fojab arkitekter.

Parkeringshuset Dockan. Illustration: Fojab arkitekter.

Klippan

Klippan har 300 parkeringsplatser i två plan. In- och utfart sker genom bomsystem vid Norra Källgatan.

I Klippan betalar du 14 kronor i timmen. Avgiftstiden är vardagar klockan 8-19. Lördagar och dag före röd dag klockan 8-16. Resterande tid är avgiftsfri. Under december är avgiftstiden klockan 8-21 alla dagar.

Vill du teckna ett parkeringsabonnemang för 1000 kronor per månad kontaktar du Aimo Park på telefon 0771-96 90 06 eller via deras hemsida:

Aimopark.selänk till annan webbplats

Karta över Klippans parkering.

Klippans parkering har separat in- och utfart med bommar.

Vid frågor om parkering, tillstånd eller parkeringsövervakning ring Västerås stads kontaktcenter på 021-39 04 00, knappval 1 eller mejla till vasterasparkeringsab@vasteras.se

Vid bestridande av kontrollavgift vänligen mejla ditt bestridande till vasterasparkeringsab@vasteras.se

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa men klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

 • Fortsatt lågt pris för att parkera i centrum

  För att underlätta för cityhandeln blir det fortsatt lågt pris för parkering i röd zon. Priset är 1 krona per timme under de två första timmarna. Därefter gäller normal taxa, 30 kronor per timme. Den låga parkeringsavgiften gäller till och med den 10 januari nästa år.

 • Extra morgonbuss från Tidö-Lindö

  ​För att skolelever från Tidö-Lindö ska kunna åka coronasäkert till skolor i Västerås har tekniska nämnden beslutat att sätta in en extratur kl 07.20 varje vardag.

 • Lövsopning pågår

  Hösten är här och det betyder att det faller massor av löv på gator, gång- och cykelbanor. De närmaste veckorna sopas löven upp i den årliga lövsopningen. I början av december ska arbetet vara klart.

Hjälpte informationen på denna sida dig?