Visa sökformulär

Sandupptagning

Så går det till

Först grovsopar vi det prioriterade gång- och cykelvägnätet. Det handlar om cirka 13 mil av de mest använda cykelvägarna. Grovsopningen görs i ett drag. Det betyder att inte hela cykelbanans bredd blir sopad. Vid den ordinarie grusupptagningen som börjar någon vecka senare sopas cykelbanorna en gång till, denna gång i hela sin bredd.

Fastighetsägare kan sopa ut gruset i vägkanten eller intill trottoaren. Då blir det lättare för sugaggregatet att komma åt.

Traktor med borste sopar upp grus

Om det inte kommer snö eller mycket regn är grusupptagningen tänkt att vara klar i början av maj.

I den här turordningen sopades de olika stadsdelarna och tätorterna utanför Västerås 2019. Beroende på om det kommer snö eller mycket regn kan veckoplaneringen ändras. Vill du se vilken vecka ditt bostadsområde är tänkt att sopas kan du klicka på länkarna här nedanför

Område Väster

Skälby, Bäckby och Erikslund/Eriksborg. Råby, Hammarby, Hagaberg, Brottberga och Vallby. Barkarö, Dingtuna, Vetterstorp, Hammarby stadshage, Vetterslund, Ormberget/Jakobsberg, Pettersberg, Annedal/Stallhagen, Vasastaden, Västermalm och Lustigkulla/Trumslagarbacken. Sjöhagen, Saltängen och Hacksta.

Veckoplaneringen för område Väster.PDF

Område Centrum

Centrum och Lillåudden. Blåsbo, Kristiansborg och Karlsdal. Skallberget, Vega och Nordanby. Gideonsberg och Nordanby gärde. Rönnby, Billsta och Åshagen. Lögarängen, Kopparlunden och Östra hamnen.

Veckoplaneringen för område Centrum.PDF

Område Öster

Hamre, Berghamra, Fågelvik, Framnäs och Öster Mälarstrand. Viksäng, Talltorp och Lillhamra. Brandthovda och Bjurhovda. Skiljebo, Klockartorp och Hemdal. Korsängsgärdet, Sandgärdet, Freja, Malmaberg och Haga. Finnslätten, Stenby, Kvastbruket, Tunbytorp och Önsta/Gryta. Hökåsen, Tillberga, Orresta, Kärrsta, Ändesta, Irsta och Gäddeholm.

Veckoplaneringen för område Öster.PDF

Skultuna

Grusupptagningen sker under vecka 18 och 19.

Kontakta oss

Kontaktcenter för bygglots, miljö, gator och parker

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör bygg och miljö, gator och parker och ger övrig hjälp inom området.

Öppettider: Vardagar 07:30-17.00

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 3

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

  • Grusade planer för sopsaltning

    Det blir inte någon sopsaltning av gång- och cykelvägnätet den här vintern. Partierna i majoriteten (S, L, C och MP) har inte kunnat enas om att genomföra sopsaltningen på grund av andra angelägna prioriteringar för nämnden.

  • Fri parkering på Rudbeck

    Även i år blir det fri parkering på Rudbeckianska gymnasiets skolgård vissa helger.

  • Dags för lövsopning

    Hösten är här och det betyder att det faller massor av löv på gator, gång- och cykelbanor. De närmaste veckorna sopas löven upp i den årliga lövsopningen. 

Hjälpte informationen på denna sida dig?