Visa sökformulär

Gästhamn

Västerås gästhamn har 42 platser, förtöjning med bojar och pålar och cirka två meters djup. Den ligger cirka 10 minuters promenad från Västerås city där du hittar matbutiker, gallerior, restauranger och ett rikt kulturliv. Det går också att ta bussen. Här finns även platser för husbilar.

Det är SjöEvent i Västerås AB som driver gästhamnen och ställplatserna för husbilar.
Här kan du läsa mer om hur du bokar plats i gästhamnen och vad som gäller för ställplats husbil.länk till annan webbplats

Samlingsrum, tvättstuga och omklädning

Serviceanläggningen har ett samlingsrum med matplats för sex personer, mikrovågsugn och kylskåp. Här finns också tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns separata omklädningsrum för damer och herrar utrustade med dusch och bastu.

Latrintömning och sophantering i gästhamnen

Latrintömning finns på kajen vid mastkranen cirka 400 meter väster om gästhamnen. Sopbehållare finns mittemot gästhamnens servicebyggnad.

Latrintömning Västerås båthamnar

Det är förbjudet att släppa ut toalettavfall från fritidsbåtar i hav, sjöar och inre vattendrag. Förbudet gäller alla fritidsbåtar, förutom de som är K-märkta. Hela Sveriges sjöterritorium omfattas av förbudet (Transportsstyrelsens författningssamling, TSFS 2010:96)

Västerås fritidsbåtshamnar har därför latrinpumpar på följande ställen:

  • Mälarparkshamnen
  • Lögarängshamnen
  • Kraftverkshamnen
  • Gäddeholms fritidsbåtshamn

Utslagsvask för latrintömning finns i Mälarparkshamnen på baksidan av Mälarparkens Café och Kök och i Lögarängshamnen i den röda byggnaden nära latrinpumpen.

Sjöräddningen

Vid befarad sjöolycka ring 112 och begär Sjöräddningen eller anropa "Sweden rescue" på VHF, kanal 16.

Kontakta oss

Kontaktcenter för kultur, idrott och fritid

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör kultur, idrott och fritid.

Öppettider: Vardagar 07:30-17.00

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 4

Det här händer i Västerås

  • Sverigefinnarnas dag

    Tårtkalas, överraskningsbesök, release av ett nytt tvåspråkigt läromedel och musik av trubaduren Kimmo Hulkkonen. Välkommen till ett ordentligt firande av Sverigefinnarnas dag. Fri entré.

Nytt i Västerås

Hjälpte informationen på denna sida dig?