Visa sökformulär

Bibliotek

Välkommen till Västerås stadsbibliotek. Vi har för närvarande ingen egen webbplats. Vi arbetar på en ny som planeras att lanseras i mitten av februari. Genom menyn till vänster kan du läsa mer om vad du kan göra hos oss och se våra öppettider.

Se våra öppettider här

Folkbiblioteken i Västmanland samverkar för att ge er ett bättre och öppnare bibliotek. Tillsammans är vi Bibliotek i Västmanland. Detta innebär att du nu kan ta del av alla bibliotek i Västmanlands utbud.

Vill du ha ett bibliotekskort? Registrera dina uppgifter här:https://bibliotekivastmanland.se/cgi-bin/koha/opac-memberentry.pllänk till annan webbplats
Besök sedan något bibliotek i Västmanland och hämta ut ditt bibliotekskort. Glöm inte giltig legitimation.

Vill du logga in/söka i vår katalog och hantera dina lån gör du det här: www.bibliotekivastmanland.selänk till annan webbplats

Läs om vårens aktiviteter i senaste Bibliogram (pdf)PDF

Västerås stad har ett huvudbibliotek och fem stadsdelsbibliotek. Västerås stad har också en biblioteksbuss som kör till platser där det inte finns bibliotek, både i staden och utanför tätorten. Biblioteksbussen besöker även skolor och förskolor. Under 2020 kommer vi även att öppna Hammarby bibliotek, som blir ett kvartersbibliotek.

Det finns också bibliotek i Skultuna och Tillberga som drivs i annan regi.

Bra länkar

Hitta till biblioteken

Så här jobbar vi

Så här jobbar vi

Västerås stadsbibliotek drivs av Västerås stad och är en del av kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen. Våra bibliotek har ungefär 2500 besökare om dagen. Vi har 300 000 böcker att välja mellan och varje år köper vi in nästan 30 000 nya böcker, både nyutgivet och ersättningsböcker för de böcker som har slitits ut.

Vi har också ett stiftsbibliotek med äldre skrifter och böcker. Det används främst av forskare och släktforskare. För att få tillgång till stiftsbiblioteket bokar du en tid med vår stiftsbibliotekarie.

Kontakta oss

Västerås stadsbibliotek

Hit kan du vända dig för att få svar på frågor som rör biblioteket

021-39 46 01

E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.

Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.

Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Det här händer i Västerås

  • Sverigefinnarnas dag

    Tårtkalas, överraskningsbesök, release av ett nytt tvåspråkigt läromedel och musik av trubaduren Kimmo Hulkkonen. Välkommen till ett ordentligt firande av Sverigefinnarnas dag. Fri entré.

Nytt i Västerås

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?