Visa sökformulär

Service och tjänster

Surfa trådlöst

Du kan surfa trådlöst via Arosnet på våra bibliotek. För att använda tjänsten behöver du en bärbar dator, surfplatta eller smartphone med trådlös nätverksanslutning. Du loggar in med ditt bibliotekskort eller med e-legitimation.

Kopiera, skanna eller skriva ut

På våra bibliotek kan du kopiera, skanna och skriva ut dokument från någon av våra datorer. Att skanna är gratis men kopior och utskrifter får du betala för. Allt detta och våra publika datorer hittar du på IT-center som finns på Fackbibliotekets nedre plan. Enklast tar du dig hit via entrén från Engelbrektsgatan.

Läs- och skrivstugan

På huvudbiblioteket har vi ett särskilt rum med läs- och skrivhjälpmedel. Rummet går att boka. Här finns specialdator utrustad med kompensatoriska hjälpmedel som talsyntes, förstoringsprogram samt olika program för dyslexi och läs- och skrivsvårigheter.

Boka grupprum eller dator

På huvudbiblioteket kan du boka grupprum eller dator med ditt bibliotekskort. Använd bibliotekskortnummer eller personnummer och PIN-kod för att logga in. Skulle du ha problem att logga in, kan det bero på att du inte godkänt att vi får hantera dina personuppgifter i vårt nya datasystem. Besök ditt bibliotek, så hjälper vi dig snabbt. Glöm inte ditt bibliotekskort eller giltig legitimation.

Boka grupprum/dator här (extern länk)länk till annan webbplats

Det händer här

På stadsbiblioteket händer det saker varje dag, året om. På biblioteket pågår ständigt utställningar, konserter, barnaktiviteter och mycket mer. Vi strävar efter att ha ett så brett och angeläget program som möjligt.

Läs om vårens aktiviteter i senaste Bibliogram (pdf)PDF

Boken kommer

Om du svårt att ta dig till biblioteket kan du få låna böcker genom Boken kommer. Det är en gratis service som vänder sig till dig som har svårt att ta dig till biblioteket. Vi kör hem böcker till dig och hämtar dem regelbundet. Talböcker skickar vi med posten. Du som vill låna talböcker eller använda vår tjänst Boken kommer får först prata med en bibliotekarie som hjälper dig.

För mer information kontakta Hanna: 021-39 46 72
Eller skicka e-post: bokenkommer.stadsbibliotek@vasteras.se

Fjärrlån

Om du söker medier som inte finns i vårt utbud kan du ansöka om ett fjärrlån. Ett fjärrlån kostar 10 kr. Fjärrlån är lån från bibliotek utanför länet. Kontakta oss om fjärrlån med e-post här: fjarrlan.stadsbibliotek@vasteras.se

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

  • Årets kulturstipendiater 2020

    Västerås stads kulturnämnd delar årligen ut kulturstipendier till kulturutövare som är uppvuxna, verksamma eller boende i Västerås. Stipendiet kan sökas inom bildkonst, scenkonst, litteratur, kulturarv/vetenskap och övriga konstuttryck. Vid nämndsammanträdet den 26 mars beslutades vilka som blir 202...

  • Svartån sänks en meter på prov

    Under tisdagen och onsdagen pågår arbete med att sänka vattenståndet vid Falkenbergska kvarnen med cirka en meter. Sänkningen är tillfällig och görs inför byggandet av en faunapassage.

  • VSK Bandy uppvaktas senare

    Vi säger stort grattis till VSK Bandy som i lördags försvarade sitt SM-guld och nu är svenska mästare för andra året i rad. Med anledning av coronasituationen har Västerås stad i samråd med VSK Bandy kommit överens om att ordna en uppvaktning för laget vid ett senare tillfälle.

Hjälpte informationen på denna sida dig?