Visa sökformulär

Boka båtplats för din fritidsbåt

Västerås stad hyr ut båtplatser

I Västerås finns totalt 3100 båtplatser som administreras och sköts av Västerås Stad. Båtplatser finns att hyra vid:

  • Lögarängen
  • Gäddeholm
  • Kraftsverkshamnen
  • Mälarparken
  • Tegeludden
  • Frösåker
  • Långholmsbryggan, Ängsö
Båtar på rad i en hamn
För vem

Årsavgiften för båtplatsen baseras på båtplatsens bredd

OBS! Kultur-, idrott- och fritidsförvaltningen håller på att byta bokningssystem. Detta innebär att årsfakturan för båtplatser kommer tidigast ut till kund i mitten av februari. Förfallodag 2019 blir 31 mars.


Båtplatsavgiften är en årsavgift. Om du får en båtplats från och med augusti månad betalar du halv årsavgift. Om du säger upp din båtplats senare än sista juni görs ingen återbetalning av den betalda båtplatsavgiften. För båtplats med uttag för el tillkommer kostnad om 600 kr/år plus kostnad för förbrukning. Båtplatsavgiften debiteras automatiskt en gång per år. Detta sker i januari månad, med förfallodag 28 februari. Om du inte betalar båtplatsavgiften senast på förfallodagen så avsäger du dig båtplatsen.

Så här gör du

Så här bokar du en båtplats

Ta reda på hur stor båt du har (längd och bredd) och sen tittar du på hur stor båtplatsbredd du behöver för din båt.

Kontakta oss så hjälper vi dig boka en plats. Vi kan också berätta vilka platser som finns lediga.

Telefon: 021 39 10 53
Mejl: eva.vestlund@vasteras.se

Du får en bokningsbekräftelse via post. Du betalar mot faktura i efterskott.

Säga upp båtplats

Om du har bestämt dig för att inte behålla din båtplats är det viktigt att du kontaktar oss och säger upp din plats. Om du inte meddelar oss att du vill säga upp platsen så debiteras du för det kommande kalenderåret i slutet av februari.

Om du vill säga upp din båtplats skickar du ett mejl till vår uthyrningssamordnare, se kontaktuppgifter nedan. Kom ihåg att du måste ange din e-postadress så att vi kan bekräfta att båtplatsen är uppsagd. Det går också bra att ringa, kontaktuppgifter ser du nedan.

Båtupptagning och uppläggningsplatser för vinterförvaring

Västerås stad har inga tjänster för båtupptagning eller egna platser för båtuppläggning. Det får du som båtägare själv ombesörja genom kontakt med företag som sköter upptagning och uppläggning av båtar.

Lögarängen

På Lögarängen finns det två trailerramper som normalt är tillgängliga för alla. Här finns också vatten och el. Vattenledningarna stängs när frostrisk uppstår. El stängs av 15 november.

Öster Mälarstrand

På Öster Mälarstrand finns en mastvagn som underlättar transporten mellan mastkran och mastuppläggningsplats. Det finns även två båtramper för upptagning med båttrailer, en i södra delen av hamnen och en i norra delen.

Lövudden/Johannisberg

På Lövudden finns det vågbrytare som har lagts ut som vågskydd och som bryggor för att använda när man ligger i kö för upptagning. En mastkran dimensionerad för 500 kg finns monterad. Leden in till Lövudden är markerad med röda och gröna sjömärken. När du spolar din båtbotten ska du göra det på den anvisade spolplatsen. Den har försetts med uppsamlingsfilter. Här finns också vatten och el. Vattenledningarna stängs när frostrisk uppstår. El stängs av 15 november.

Tegeludden

Det finns uppläggningsplatser för mindre båtar, främst trailerburna, samt ramp för upptagning med båttrailer. Rampen är öppen för alla.

Kontakta oss

Eva Vestlund

Uthyrningssamordnare, kontakta mig för båtplats i fritidsbåtshamnarna. Administrativ samordnare för föreningsstöd idrott.

Telefon: 021-39 10 53

Kontakt

Relaterade dokument

Båtar på rad i en hamn

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?