Visa sökformulär

Björnön

Ett av Mälarens mest besökta utomhusbad är Björnöbadet.

Hitta hit

Hitta hit

Om Björnön

Typ: Badplats

Strax utanför centrala Västerås ligger Björnön. Här finns flera stränder och de tre officiella badplatser. Det mest besökta kallas Björnöhalsen och är beläget på Björnöns västra sida, mitt på ön. Där finns en 350 meter lång sandstrand och stor gräsyta. Badet är försett med brygga. I nära anslutning till finns toaletter, lekplats och en kiosk som håller öppet under sommarperioden. Här finns en badrullstol att låna kostnadsfritt.

Det är just nu problem med duken som är lagd ovanpå lerbotten vid badet vid Björnöhalsen. Det gör att botten känns ojämn men det går att bada ändå. Problemet åtgärda tidigast hösten 2019.

Du hittar också bad på norra och södra Björnön. De är lite mindre och enklare. Det norra badet har klippor och en liten sandstrand samt en kortare brygga. Det södra badet har en stor gräsyta och är ovanligt långgrunt vilket passar bra för barnfamiljer. Hundar är välkomna på hela badplatsen på södra Björnön men ska så klart vara kopplade.

Vattenkvalitet

Under badsäsongen tas vattenprover cirka var tredje vecka. Vattenprover vid Björnöbadet tas varannan vecka.

Information om vattenkvalitet och algblomning från och vattenmyndigheten, du behöver klicka dig fram till rätt bad i Västerås Länk till annan webbplats.

Cykelskylt till Björnön