Visa sökformulär

Badplatser

Hundbad och badförbud

Hudbad i Mälaren

Hundbad

I Västerås finns fyra hundbad där kopplade hundar välkomna att bada. Det ena ligger vid Framnäsbadet. Det andra ligger på södra Björnön och det tredje ligger söder om Björnöbadet (Björnöhalsen) vid stranden bortom badbryggan. Det fjärde hundbadet ligger i Gäddeholm väster om fritidbåtshamnen.

Platserna är uppmärkta med skyltar. På övriga offentliga badplatser är det hundförbud.
Karta till hundbadplatser i Västerås
PDF

Badrullstol

För dig som har rörelsenedsättning finns det badrullstol på två av våra friluftsbad i Västerås, Lögastrand och Björnön. Badrullstolen kan lånas på Björnön vid fiket i anslutning till stranden och på Lögastrand inne i entrén på Lögarängens badhus. Lånet är kostnadsfritt, men vid utlåningen ska giltig legitimationshandling uppvisas. Badrullstolen kan lånas för två timmar i taget.

Badförbud

Det är förbjudet att bada och dyka från Lillåuddens bro. Där går en farled och bron öppnas när fartyg ska in. Det är heller inte tillåtet att köra in med motorbåt eller vattenskoter eftersom det finns risk för allvarliga olyckor. Det finns skyltar uppsatta vid båda ingångarna till bron. Det är förbjudet att bada vid småbåtshamnarna vid Lögarängen, Mälarparken, Gamla hamnen och Tegeludden.

Vattenprover

Under badsäsongen 20 juni till 20 augusti tas vattenprover cirka var tredje vecka. Vattenprover vid Björnöbadet tas varannan vecka. Information om vattenkvalitet och eventuell algblomning på Västerås badplatser finns på Havs- och vattenmyndighetens webbplatslänk till annan webbplats

Kontakt

Har du frågor om Västerås stads övergripande arbete med stadens badplatser är du välkommen att kontakta Kontaktcenter.

Kontakta oss

Kontaktcenter för kultur, idrott och fritid

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör kultur, idrott och fritid.

Öppettider: 07.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 5

Människor som solbadar på en strand

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?